Ingredientai: 500 g kiaulienos kumpio; 1 st ryžių; 3 v. š. pomidorų padažo; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus; 2 morkos; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako.
Kumpį supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais. Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas griežinėliais. Troškintuve įkaitiname aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės. Sudedame mėsą.
Pakepiname, kol ji apskrus. Užpilame apie 200 ml vandens ir patroškiname apie 20 min, kad kumpis būtų minkštas. Ryžius išverdame apsūdytame vandenyje. Suverčiame ryžius į troškintuvą pas mėsą. Įdedame pomidorų padažą, gerai išmaišome ir patroškiname dar keletą minučių. Valgome su raugintu agurku.