Šniceliams reikės : 500 g kiaulienos faršo, 2 riekes juodos duonos, 100 ml pieno, 2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako, pusė galvutės, svogūno, druskos, maltų pipirų, 1 stiklinės maltų džiūvėsių, aliejaus kepimui.
Baltajam padažui : gabalėlis sviesto, šaukštelis miltų, druskos, pipirų, 1 stiklinė pieno, 2 šaukštai grietinės, smulkintų žalių krapų.
Gaminimas :
1.Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
2.Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite. Faršą išdaužykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.
3.Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
4.Baltajam padažui išlydykite gabalėlį sviesto, dėkite miltus, pakepinkite. Po truputį maišydami pilkite pieną. Maišykite iki neliks gumuliukų, dėkite grietinę, druską, pipirų ir smulkintus krapus. Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.
Recepto šaltinis: http://www.ritosreceptai.lt/