Šią informaciją skelbia Nacionalinis diabeto ir kepenų ligų centras, kuris skatina žmones ne tik sveikiau maitintis, daugiau dėmesio skirti aktyviam laisvalaikiui, tačiau į savo pirkinių krepšelį įtraukti ir šiuos produktus, kurie pagerins virškinimo veiklą. Visgi ši problema taip pat dažnai kankina nėščias ar neseniai pagimdžiusias moteris, tad patarimus pravartu žinoti visiems.
„Žmonėms, kurie skundžiasi „stringančiu“ virškinimu, reikėtų valgyti daugiau maisto, kuriame gausu skaidulų“, - teigia sveiko gyvenimo ekspertas Sharonas Palmeris. Jis taip pat siūlo nepamiršti gerti vandenį, kuris suminkštins į skrandį patenkantį maistą, paskatins virškinimą.
Susipažinkite su produktais, kuriuos reikėtų vartoti, jei skundžiatės užkietėjusiais viduriais:
Pupelės, lęšiai ir žirniai yra labai naudingi sveikatai, tad juos būtina įtraukti į kasdienį racioną. Tai – ląstelienos, baltymų, vitaminų, mineralų šaltinis.
Brokoliai vis dažniau užkariauja lietuvių širdį, nes juose gausu vitaminų, baltymų.
Avižos – ląstelienos šaltinis, kuris tirpdo išmatas ir lengvina virškinimą.
Špinatuose gausu kasdien reikalingų vitaminų, magnio. Taip pat įtraukite riešutus, „Chia“ sėklas, uogas, kriaušes, obuolius, džiovintus vaisius.