Apie tai, kada moteris atrado konditeriją ir kokį kepinį vadina visišku fiasko, Jūratė papasakojo naujienų portalui tv3.lt skaitytojams.
Prieš ketverius metus pasaulį išvydo Jūratės pirmagimė. Būtent tada, kaip pati pasakoja, jos gyvenime atsirado pirmieji tortai ir konditerija. „Pirmąjį tortą pagaminau pagal Beatą Nicholson, tačiau jis buvo visiškai kreivas ir šleivas.“
Idėjų ieško internete
Nepametusi noro gaminti, Jūratė ir toliau mokėsi, tobulėjo: „Laikui bėgant viskas atėjo savaime. Šiaip aš niekada nemėgau gaminti, todėl man net pačiai keista, kaip gali viskas gyvenime apsiversti – atradau tai, kas patinka, nors anksčiau visiškai nepatiko.“
Jūratė sako, kad įdomiausia jai gaminti teminius tortus. Visai neseniai šeimą ir aplinkinius ji nustebino pagaminusi desertą, kuris primena pačias tikriausias bulves.
„Daugiausiai idėjų semiuosi iš Youtube kanalo, žiūriu video iš įvairių pasaulio šalių, ko nesuprantu, išsiverčiu į lietuvių kalbą, bandau, eksperimentuoju.
Smagu, kad ir lietuvės moterys socialiniuose tinkluose dalijasi patarimais, kepėjos parodo, ką gamin air taip įkvepia kitas“, – pasakoja moteris, šiuo metu lankanti konditerijos kursus.
Makarunai į šiukšliadėžę
Nors moters tortai nepalieka abejingų, ji prisipažįsta kol kas negaminanti kepinių pagal užsakymus. Daugiausiai jų pagamina savo šeimai, vaikams, draugams ir artimiesiems.
Paklausta, ar yra buvę ir nepavykusių kepinių, Jūratė prisimena vieną šedevrą, kurį gamino su dukra: „Labai norėjau Kalėdų proga pagaminti meduolinį namelį savo dukroms.
Prisikarpiau ruošinių, išsipjoviau iš tešlos, bet, pasirodo, ne tas dalis į ne tas vietas suklijavau, todėl viską teko kepti iš naujo. Tai buvo pirmasis mano meduolinis namelis.
Didžiausias fiasko – makarunai. Jau nebežinau, kiek išmesta į šiukšliadėžę. Na, o paskutinis nepavykęs kepinys buvo tortas su pasiflorais ir traškiu sluoksniu – viskas nučiuožė. Tiesa, kadangi norėjome vis tiek paragauti, sukabinom šaukštais.“, – su šypsena prisimena pašnekovė.
Vyras suvalgo viską
Tortus bei kitus Jūratės kepinius dažniausiai vertina ir kritikuoja šeima bei artimiausi giminaičiai. Moteris prisipažįsta esanti perfekcionistė, tačiau štai aplinkiniai – ne tokie reiklūs:
„Vaikai mėgsta arba ne, o vyras suvalgo viską. Žinoma, man visada malonu sulaukti komplimentų, pagyrimų.
Tai man labai paglosto širdį ir primena, kad esu teisingame kelyje. Malonu girdėti, kai mano tortus vadina estetiškais, skaniais, neperkrautais“, – atvirauja konditerė.
Tortų mados
Jos teigimu, tortai irgi turi savo madas. Jei anksčiau itin populiaru buvo gaminti tortus iš cukraus masės, tai dabar, pasak jos, žmonės ieško natūralesnių ir sveikesnių alternatyvų.
„Dabar žmonės renkasi tortus, kuriuose nėra cukrinės masės, su mažiau cukraus, priedų, minimalaus papuošimo.
Pastaruoju metu itin populiaru į kremą dėti egzotinių vaisių. Pastebėjau, kad itin populiarūs prancūziški putėsiniai tortai.“