Anot Ajurvedos, kai kurie iš šių netinkamų maisto derinių iš tikrųjų gali sukelti virškinimo trakto problemų, kurios pasireiškia nuovargiu, pykinimu ir žarnyno ligomis, rašo timesofindia.indiatimes.com.
Vienas iš dažniausiai vartojamų maisto produktų yra kiaušinis ‒ labai maistingas ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Kiaušinis, kuriame gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, yra mažai angliavandenių turintis maistas. Iš kiaušinių gaminama daug patiekalų, juos valgome įvairiausiais pavidalais.
Kai kurie žmonės mėgsta mėgautis tik kiaušiniais, o kiti juos valgo su mėsa, pieno produktais ir gėrimais su kofeinu. Štai keletas dalykų, kurių neturėtumėte valgyti su kiaušiniais.
Šoninė
Kiaušinis ir šoninė yra daugelio žmonių mėgstamas derinys visame pasaulyje. Deja, jie nežino, kad šis derinys gali sukelti mieguistumą, nes jame daug baltymų ir riebalų. To rezultatas – momentinis energijos padidėjimas, kuris greitai išnyksta.
Cukrus
Jei verdate kiaušinius su cukrumi, iš abiejų išsiskiriančios aminorūgštys gali tapti toksiškos žmogaus organizmui.
Sojų pienas
Valgant kiaušinius su sojų pienu, sutrinka baltymų pasisavinimas jūsų organizme.
Persimonai
Persimonai yra vaisiai, kuriuos valgant po kiaušinių galima apsinuodyti ir padidėja skrandžio priepuolio tikimybė.
Kiti maisto produktai
Kai kurių maisto produktų reikėtų vengti su kiaušiniais ‒ tai vaisiai (ypač melionai), sūris, pienas ir jo produktai, pupelės.