• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant šventėms vis dažniau ieškoma būdų, kaip taupyti ir nešvaistyti maisto, o jo užšaldymas – puikus būdas tai padaryti. Šaldymas yra puikus būdas prailginti jūsų maisto vartojimo trukmę, be to, tai padeda sumažinti išmetamo maisto kiekį.

Artėjant šventėms vis dažniau ieškoma būdų, kaip taupyti ir nešvaistyti maisto, o jo užšaldymas – puikus būdas tai padaryti. Šaldymas yra puikus būdas prailginti jūsų maisto vartojimo trukmę, be to, tai padeda sumažinti išmetamo maisto kiekį.

REKLAMA

Tačiau ne visus produktus galite laikyti žemesnėje nei nulis laipsnių temperatūroje ir kai kurie žmonės gali nustebti sužinoję, ko negalima laikyti šaldiklyje, rašo thesun.co.uk.

Šie maisto produktai, deja, negali ištverti žemesnės nei nulio laipsnių temperatūros ir jų jokiu būdu nedėkite į šaldiklį, nes taip tik sugadinsite maisto produktus.

Nešaldykite šių produktų

Skelbiame penkių produktų, kurių jokiu būdu negalima šaldyti, sąrašą:

1. Neapdoroti, žali kiaušiniai

Viso kiaušinio užšaldymas yra visiškai negalimas, todėl jei nusipirkote didelį jų kiekį, teks juos suvalgyti, kol jie nepaseno. Neapdoroti kiaušiniai šaltyje plečiasi, todėl įtrūksta lukštai.

REKLAMA
REKLAMA

Jei jums tikrai reikia juos laikyti kiek ilgiau, galite juos išimti iš lukšto, suplakti ir užšaldyti orui nepralaidžiame maišelyje ir prailginti vartojimo trukmę.

REKLAMA

2. Atšildyta mėsa

Jūs galite užšaldyti mėsą, bet negalima to daryti su mėsa, kuri jau buvo atšildyta. Tai gali būti pavojinga, nes užšaldymas iš naujo sugadina mėsos tekstūrą.

3. Patiekalai su grietinėle

Jei turite patiekalų su grietinėle likučių, geriau juos suvalgykite kitą dieną, nes, deja, šio patiekalo negalima laikyti šaldiklyje.

Bet kas, pagaminta grietinėlės pagrindu, gali atsiskirti arba sušokti į gumulėlius, jeigu laikysite tokius patiekalus šaldiklyje – tai nereiškia, kad tai nesaugu, tiesiog tikrai nebus skanu.

REKLAMA
REKLAMA

4. Jogurtas

Kaip ir grietinėlė, apie kurią ką tik kalbėta, jogurtas gali atsiskirti ir sušokti į gumulėlius, pakinta jo tekstūra ir jį valgyti atšildžius nemalonu.

5. Majonezas

Tai dažniausiai yra kiaušinio ir aliejaus mišinys. Tai vadinama emulsija. Jų negalima užšaldyti, nes jis atsiskirs, o stiklainyje liks bjaurus aliejaus ir kiaušinio skystis, o ne vientisos masės majonezas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų