• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamirškite maisto produktų šalinimus iš valgiaraščio, badavimą ir vidurnaktį atsirandantį alkį. Geriausias mitybos planas norintiems sulieknėti yra savo organizmo maitinimas tikru ir mažai apdorotu maistu.

69

Pamirškite maisto produktų šalinimus iš valgiaraščio, badavimą ir vidurnaktį atsirandantį alkį. Geriausias mitybos planas norintiems sulieknėti yra savo organizmo maitinimas tikru ir mažai apdorotu maistu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūsų lėkštėje turi būti labai daug daržovių, liesų baltymų, angliavandenių ir sveikųjų riebalų bei skonių įvairovė, neleidžianti greitai pavargti valgyti tuos pačius produktus, teigė mitybos specialistė Keri Glassman.

REKLAMA

Savo klientėms moterims ji pataria laikytis mitybos plano, kurio metu per dieną suvartojama maždaug 1500 kalorijų. 40% jų gaunama suvalgius skaidulų turinčių angliavandenių, 30% sudaro baltymai ir dar tiek pat sveikieji riebalai.

Toks balansas yra idealus, norint turėti pakankamai energijos visą dieną ir tuo pat metu auginti raumenis bei kovoti su alkiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie daržoves, Keri Glassman siūlo jas valgyti 2 kartus per dieną. Taip organizmas bus nuolatos papildomas antioksidantais, skaidulomis, kurie mažina uždegimų riziką ir leidžia kristi svoriui.

Žemiau pateikiamas paprastas 7 dienų trukmės mitybos planas padės sumažinti išsipūtimo jausmą, suteiks daugiau energijos. Tad nieko nedelsdami pradėkite jo laikytis jau dabar. Be to, kad ir koks būtų jūsų tikslas, planą galite šiek tiek pakoreguoti ir vis tiek nepriaugti svorio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemėgstate žuvies? Jūrų gėrybes pakeiskite kitu baltymų turinčiu maistu, pavyzdžiui, vištiena ir kalakutiena. Intensyviai sportuojate? Padidinkite daržovių ir baltymų suvartojimą, o po kiekvienos treniruotės dar pasimėgaukite ir skaniu bei sveiku užkandžiu, sakė Keri Glassman.

REKLAMA

1 diena

Pusryčiai: 200 g graikiško jogurto, pagardinto 1 valg. šaukštu ispaniško šalavijo (chia) sėklomis ir ½ greipfruto

Užkandis: 5 saliero stiebeliai ir 2 šaukšteliai migdolų sviesto

Pietūs: vištienos ir špinatų salotos, kurios pagamintos ir 2 puodelių špinatų lapų, 115 g ant grotelių keptos vištienos, ¼ supjaustyto avokado ir 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Užkandis: 1 nedidelis puodelis „Latte“ kavos su migdolų pienu ir 10 graikinių riešutų

Vakarienė: kepta menkė ir lęšių bei serbentų salotos

2 diena

Pusryčiai: gausiažiedžio bastučio ir kiaušinio skrebutis

Užkandis: 1 puodelis ankštinių žirnių, 30 g ožkos sūrio ir šviežio čiobrelio, kurie yra pašildyti orkaitėje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pietūs: krevečių salotos, pagamintos iš 2 puodelių įvairių žalumynų, 5 krevečių, ¼ garuose virto avokado, 2 smulkiai pjaustytų palmių šerdžių, ¼ citrinos sulčių ir 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Užkandis: 1 žalias obuolys, 2 šaukšteliai riešutų sviesto ir ½ šaukštelio cinamono

Vakarienė: 1 nedidelė saldžioji bulvė, 1 puodelis keptuvėje troškintų špinatų, ¼ citrinos sulčių ir 115 g ant grotelių keptos vištienos

REKLAMA

3 diena

Pusryčiai: avokado ir banano kokteilis, kuriam paruošti reikės 1 puodelio migdolų pieno, 1 nedidelio šaldyto banano, 1 valgomojo šaukšto riešutų sviesto, ½ mažo avokado, saujos špinatų ir 1 šaukštelio baltymų miltelių

Užkandis: 5 nedidelės morkos lazdelės ir 1 šaukštelis humuso

Pietūs: 2 puodeliai morkų ir lapinio kopūsto salotų, pagardintų ½ puodelio ispaniško šalavijo (chia) sėklų ir 1/3 puodelio avinžirnių

REKLAMA

Užkandis: 12 nedidelių alyvuogių ir 30 g Parmezano sūrio

Vakarienė: 115 g ant grotelių kepto tuno ir 1 puodelis troškinto raudonojo kopūsto

4 diena

Pusryčiai: lašišos ir „pesto“ padažo sumuštinis

Užkandis: 1 puodelis ropinės gumbapupės ir 2 valgomieji šaukštai graikiško „Tzatziki“ padažo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pietūs: tuno salotos, gaminamos iš 1 puodelio romaninių salotų, 1 supjaustyto pomidoro, ½ puodelio artišoko, 115 g gramų konservuoto tuno ir alyvuogių aliejaus

Užkandis: 1 puodelis mėlynių ir 10 migdolų

Vakarienė:115 g ant grotelių keptos kiaulienos nugarinės, 2 puodeliai kininio bastučio, troškinto nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus

REKLAMA

5 diena

Pusryčiai: 1/3 avižų, išvirtų vandenyje, 1 bananas, 2 šaukšteliai migdolų sviesto ir truputį cinamono

Užkandis: 1 puodelis pjaustyto agurko ir 2 valgomieji šaukštai gvakamolės padažo

Pietūs: avokado ir agurko suktinukai

Užkandis: 200 g graikiško jogurto ir 1 valgomasis šaukštas sėmenų

Vakarienė: 115 g ant grotelių keptos lašišos, apšlakstytos citrinos sultimis, 1 valgomasis šaukštas garstyčių ir tiek pat smulkiai pjaustytų petražolių bei 2 puodeliai troškintų špinatų

REKLAMA

6 diena

Pusryčiai: avižų blynai, kuriems pagaminti reikės 1 kiaušinio, 2 kiaušinių baltymų, ¼ puodelio avižų, trupučio cinamono, ½ puodelio neriebios varškės

Užkandis: 5 saliero stiebeliai ir 2 šaukšteliai riešutų sviesto

Pietūs: žalios salotos su šitaki grybais, keptais keptuvėje. Šiam patiekalui pagaminti prireiks ½ puodelio paruoštų avinžirnių, 1 ½ valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, ½ šaukštelio paprikos, 1 šaukštelio ciberžolės, trupučio pipirų ir jūros druskos, 6-8 didelių „Shiitake“ grybų, 2 puodelių plėšytų salotų, 1 valgomojo šaukšto Parmezano sūrio, ½ skiltelės česnako, šviežių citrinos sulčių ir baltojo balzaminio acto

REKLAMA
REKLAMA

Užkandis: ½ greipfruto ir 10 graikinių riešutų

Vakarienė: bolivinės balandos sėklomis kimšta paprika

7 diena

Pusryčiai: plakti kiaušiniai, ½ šaukštelio raudonėlio ir 1/3 puodelio iš anksto paruoštos bolivinės balandos sėklų

Užkandis: 1 pjaustyta paprika ir 2 valgomieji šaukštai gvakamolės padažo

Pietūs: lapinio kopūsto ir vištienos salotos, kurioms reikės 1 puodelio lapinio kopūsto, ¼ citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, 115 g ant grotelių keptos vištienos ir 2 valgomųjų šaukštų granato sėklų

Užkandis: 5 puodeliai spragintų kukurūzų

Vakarienė: 3 rūšių pupelių čili

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų