Ingredientai: 250 ml kokosų vandens; žiupsnelis jūros druskos; 1 arbatinis šaukštelis mačos žaliosios arbatos miltelių.
Instrukcijos: Ingredientus gerai išmaišykite stiklinėje.
Kodėl tai veikia: Nuo pagirių geriausiai padeda kuo daugiau skysčių. Kokosų vandenyje ir druskoje esantys elektrolitai atgaivina organizmą, o mačoje esantis kofeinas padeda nuo galvos skausmo.
Kitas receptas:
Ingredientai: 1 valgomasis šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero (jis turi daugiau skonio, nei džiovintas imbieras); 2 puodeliai vandens; 1 valgomasis šaukštas skysto saldiklio (dėl skonio, taip pat jį galima pakeisti medumi ar klevų sirupu); 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinos sulčių (jei norite).
Instrukcijos:
1. Sutarkuokite imbierą. Jei neturite tarkos, dar jį galima labai plonai supjaustyti – tuomet vietoj vieno šaukšto imbiero naudokite du.
2. Vandenį užvirkite, tada į jį sudėkite imbierą ir išjunkite kaitrą. Palikite 10 minučių, kol pritrauks.
3. Nukoškite imbierą ir įmaišykite saldiklio ir citrinos sulčių.
Kodėl tai veikia: Daugelis po vakarėlio kitą rytą griebiasi kavos, bet kava yra diuretikas, todėl tik dar labiau pašalins skysčius iš organizmo ir jausitės dar prasčiau. Imbiero arbata yra galingas nuo pykinimo padedančių ir priešuždegiminių medžiagų derinys. Geriausia tokią arbatą pasigaminti namuose, nes įvairūs pramoniniai gėrimai su imbieru iš tiesų savo sudėtyje neturi pakankamai imbiero. Į arbatą truputį pasaldinus pakils cukraus lygis kraujyje – pagirių metu pykinimą ir svaigulį taip pat sukelia cukraus trūkumas.