• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip žinia, čatnis yra iš Indijos kilęs pagardas prie mėsos ar sūrių, dažniausiai gaminamas iš kokių nors vaisių ar uogų, svogūnų, razinų ar datulių.

10

Kaip žinia, čatnis yra iš Indijos kilęs pagardas prie mėsos ar sūrių, dažniausiai gaminamas iš kokių nors vaisių ar uogų, svogūnų, razinų ar datulių.

REKLAMA

Šis kriaušių pagardas jūsų virtuvėje niekuo nenusileis uogienei ar džemui, o ir jūsų svečius nustebins išskirtiniu savo skoniu.

Kriaušių čatniui reikės: 2 kg saldžių kriaušių; 2 raudonieji svogūnai; 1 aitrioji paprika; 1 stiklinė geltonųjų razinų; 1 a.š. druskos; 200 g rudojo cukraus; 1 a.š. malto imbiero; 1 a.š. cinamono; 1 a.š. garstyčių sėklų; 1 a.š. džiovintų mėtų; 100 ml obuolių acto; 100ml šviežiai išspaustų žaliųjų citrinų sulčių;

Gaminimas: Kriaušės gali būti ir ne visai gražios, net kiek sunokusios – nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome nedideliais kubeliais. Suberiame į storadugnį puodą. Ten pat dedame kubeliais pjaustytus raudonuosius svogūnus, išvalytą ir susmulkintą aitriąją papriką, stiklinę geltonųjų razinų.

REKLAMA
REKLAMA

Viską gardiname žiupsneliu druskos, stikline rudojo cukraus, beriame po šaukštelį malto imbiero, cinamono, garstyčių sėklų, džiovintų mėtų ir viską užpilame puse stiklinės obuolių acto bei puse stiklinės šviežiai išspaustų žaliųjų citrinų sulčių.

Verdame pusvalandį, vis pamaišydami, kol pagardas sutirštėja. Išpilstome į iškaitintus stiklainiukus, pasterizuojame maždaug 15 minučių.

Atvėsusį kriaušių čatnį rikiuojame sandėliuke laukti žiemos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų