• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš augalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių?

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš augalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių?

REKLAMA

Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Reikės:

Tešlai: 3 st. (420 g) kvietinių miltų; 3 valg. š. neutralaus skonio aliejaus; nuo 1 st. iki 1 1/3 st. (apie 200 ml) karšto vandens; žiupsnelio druskos.

Įdarui: 250 g pievagrybių; 25 g (saujos) džiovintų grybų; 1 svogūno, smulkiai supjaustyto; 1 arbat. š. džiovintų krapų; 1/2 arbat. š. čiobrelių; žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų; aliejaus kepimui.

Padažui: 1 didelio svogūno, smulkiai supjaustyto; 2/3 st. (100 ml) sultinio ar vandens; 1–2 valg. š. balzamiko acto; 2 valg. š. rudojo cukraus; aliejaus kepimui.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Įdaras

Džiovintus grybus išmirkyti vandenyje 30 min. Vandeni nusunkti. Juos supjaustyti labai smulkiai. Pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros ir pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Suberti pievagrybius ir juos pakepinti, retkarčiais pamaišant. Kai jie sukris, suberti džiovintus grybus. Kepti, kol grybai suminkštės, išgaruos skystis. Įberti druskos, pipirų, krapų, čiobrelių. Įdarą atvėsinti.

Tešla

Į didelį indą suberti miltus. Vandenį sumaišyti su druska. Ant miltų užpilti aliejų, vandenį. Maišyti mentele kol viskas pradės jungtis į vieną gabalą. Tada tešlą išminkyti. Ji turi būti minkšta, elastinga. Indą su tešla uždengti ir palikti stovėti kambario temperatūroje apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Darbastalį pabarstyti miltais. Plonai iškočioti tešlą. Stikline išspausti apskritimus. Pridėti po 1 arbatinį šaukštelį įdaro. Kraštus užraityti ar užspausti šakute.

Šaldymas: skardą pabarstyti miltais. Sudėti virtinius. Palaikyti šaldymo kameroje apie 30 min. Tada perkelti į maišelius. Virimas: į verdantį, pasūdytą vandenį suberti virtinius. Virti apie 5-10 min. Nusunkti vandenį ir pakepinti keptuvėje ant aliejaus (nebūtinai).

Padažas

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti svogūną, kepinti tol, kol jis taps lengvai auksinės spalvos. Suberti cukrų ir kepinti, kol jis ištirps. Supilti balzaminį actą, sultinį. Padidinti kaitrą, kol padažas pradės burbuliuoti, tada primažinti ir maišyti, kol jis sutirštės ir dalis skysčio išgaruos.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Skanauk su Aušra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų