Laidos svečias – Marius – tinklaraščio maistokeliones.lt autorius, sako, kad labai mėgsta keliauti ir gaminti, jis turi didelę silpnybę kokybiškam ir egzotiškam maistui. Taigi, jis nukels mus į Aziją. Marius pademonstruos, kaip pagaminti tradicinę Tom Jum sriubą, kurią įkvėpė kelionės po Aziją.
„Gaminsiu tailandietišką sriubą. Skirtumas nuo tradicinio varianto toks, kad gardinsiu ją kokosu pienu. Tailande ji būna skaidri. Sriubai reikės krevečių. Patariu jas naudoti su kiautais, nes kiautus dar panaudosim sultiniui pasigaminti. Pirmiausia, jį mums ir reikėtų pasiruošti“, – Marius pasakojo apie savo patiekalą.
„Baigus virti sriubą ją rekomenduoju pagardinti laimo sultimis. Tačiau labai svarbu laimo sulčių nespausti dar į verdančią sriubą, nes nuo karščio įgaus kartumo“, – patarimais dalinosi tinklaraščio autorius.
Kartu su nuolatiniu laidos šefu, istorinės virtuvės žinovu Tomu Rimydžiu keliausim į spalvingąją Meksiką. Tomas dalinsis savo asmenine istorija, nes būtent nuo Meksikos virtuvės jis pradėjo savo, kaip profesionalaus šefo, kelią. T. Rimydis gamins jo vaikų labai mėgstamą čili troškinį, bet ne su įprastai naudojama jautiena, o su vištiena, ir tradicines tacos.
Kitas nuolatinis laidos svečias Vylius prisimins išsiilgtą Italiją. Jis nustebins – gamins ne tradicinę picą ar pastą, bet lauže keps bulves ir pateiks jas su specialiu tuno ir ančiuvių padažu.
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.