Trešnių desertui reikės: 2 × 180 gr. varškės (9%), 300 ml. jogurto be priedų, 4 v.š. cukraus (kiekvienam pagal skonį), 20 gr. želatinos + 10 v.š. vandens (brinkinimui), trešnių (be kauliukų).
Gaminimas:
Želatiną brinkinau vandenyje 15 min.
Išbrinkintą želatiną pakaitinau kol granulytės visiškai ištirpo. Atvėsinau.
Varškę, jogurtą ir cukrų sublenderinau iki vientisos masės.
Į varškės kremą supyliau atvėsintą želatiną, išmaišiau ir sudėjau trešnes ( aš jas pjausčiau pusiau ).
Į formą patiesiau maistinę plėvelę, supyliau paruoštą masę ir padėjau stingti į šaldytuvą.
Desertą ragavome jau poros valandų.
Šaltinis: „Gamink su Audrone"