• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Antį gaminu labai dažnai, todėl tikrai nesitikėjau nieko daugiau kaip greiti pietūs, bet taip skaniai pavyko pirmą kartą. Nežinau kas tai įtakojo, marinatas tas pats, kepimo laikas taip pat tik tos kruopos viduje, tobulo skanumo, ir antis tokio sultingumo, nuo kauliukų tiesiog nukrito.“, – sako recepto autorė.

„Antį gaminu labai dažnai, todėl tikrai nesitikėjau nieko daugiau kaip greiti pietūs, bet taip skaniai pavyko pirmą kartą. Nežinau kas tai įtakojo, marinatas tas pats, kepimo laikas taip pat tik tos kruopos viduje, tobulo skanumo, ir antis tokio sultingumo, nuo kauliukų tiesiog nukrito.“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Ingredientai ančiai: 200 gr. kvietinių kruopų, 100 gr. sviesto, 100 gr. dž. grybų, 2 svogūnų, druska, pipirai.

Gaminimas:

Taigi kruopas galite rinktis kokias tik geidžia širdis, grikiai, perlinės, kvietinės tinka tobulai.

Aš gaminau su kvietinėmis. Antis mano buvo 2 kg.

Marinatui: druska, pipirai, apie 100 ml. apelsinų džemo, persilado prieskonių.

Antį įtrinti prieskoniais ir džemu. Ties krūtinėle ir šlaunimis subadyti šakute ( ten daugiausia riebalų ir ir jei praduriate riebalai neišbėga ir būna per riebi odelę, o jei praduriate, riebalai bėga per viršų taip laistydami antį ir jums kepant papildomai laistyti nereikia.

Išvirti kruopas. Keptuvėje ant sviesto pakepinti smulkintus svogūnus ir grybus. Jei grybai džiovinti juos reikėtų išmirkyti, skystį nuo grybų aš supyliau į kruopas, kaip ir keptus svogūnus su grybais, viską pagardinau druska, pipirais.

Prikimšau antį, įdėjau į kepimo formą ir uždengiau folija. 180 C 2 val. Likus 15 min. iki pabaigos folija nuėmiau.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų