Turkijoje įdarytos daržovės labai mėgstamos, įdaromi baklažanai, cukinijos, paprikos, pomidorai. Šis patiekalas – vienas garsiausių įdarytų daržovių receptų, tačiau negalintieji gyventi be mėsos, įdarui gali panaudoti ir šiek tiek maltos jautienos ar ėrienos.
Pasiruošk (dviem porcijoms):
1. 1 svogūnas ir 2 česnako skiltelės;
2. 8 valg.š. alyvuogių aliejaus;
3. 4 švieži ar konservuoti pomidorai;
4. 0,5 arb.š. druskos ir 2 arb.š. petražolių.
5. 2 baklažanai;
6. 5 valg.š. pomidorų sulčių ir 1 valg.š. citrinos sulčių;
7. 1 arb.š. cukraus ir 0,25 arb.š. druskos;
Prieskonius ir padažus rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.
Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi 90 minučių):
1. Svogūną ir česnaką nulupk ir susmulkink.
2. Keptuvėje įkaitink 2 valg.š. aliejaus ir pakepink kelias minutes svogūną ir česnaką.
3. Pomidorus susmulkink ir sudėk į keptuvę.
4. Supilk į keptuvę prieskonius.
5. Skardą ištepk aliejumi, baklažaną perpjauk per pusę ir išskaptuok, išskaptuotą dalį susmulkink ir sudėk į besitroškinantį įdarą. Prikimšk baklažanus padažu.
6. Pomidorų ir citrinų sultys sumaišyk su prieskoniais ir užpilk ant prikimštų baklažanų. Kepk 200C orkaitėje apie 1 valandą, kol suminkštės.