Jei atrodo, kad svoris sustojo vietoje ir nebekrenta, pabandykite į kasdienę rutiną įtraukti paprasčiausią žaliąją arbatą ir į ją įdėti kelis ingredientus – cinamono ir ciberžolės, kurios suaktyviną riebalų deginimo procesą.
Žalioji arbata – raminantis ir aromatingas gėrimas, pamėgtas daugelio, ypač fitneso entuziastų, yra dar vienas būdas šį riebalus deginantį gėrimą padaryti dar sveikesnį ir efektyvesnį riebalų deginime.
Žaliojoje arbatoje gausu ne tik antioksidantų, bet ir polifenolių – natūralių junginių, kurie apsaugo ląsteles nuo pažeidimų ir padeda kovoti su įvairiomis ligomis.
Puodelis šiltos arbatos taip pat gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, apsaugoti smegenis nuo senėjimo ir sumažinti bendrąjį ir blogojo (mažo tankio lipoproteinų) cholesterolio kiekį.
Riebalai degs savaime
Tyrimai rodo, kad reguliarus žaliosios arbatos vartojimas gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą, o tai dar labiau pagreitina riebalų deginimo procesą.
Tačiau paskaninkite arbatą cinamonu ir ciberžole – abu šie prieskoniai ne tik pasižymi įvairiomis gydomosiomis savybėmis, bet ir skatina riebalų deginimą, nes organizme suaktyvina termogenezę – organizmo sugebėjimą gaminti šilumą deginant kalorijas.
Taigi, jei ieškote visiškai natūralaus būdo, kuris padėtų numesti šiek tiek svorio, šis gėrimas pravers. Ir pasigaminti žaliąją arbatą su prieskoniais itin paprasta – reikės vos kelių ingredientų ir užtruksite tik kelias minutes.
Jums tereiks vieno pakelio mėgstamos žaliosios arbatos, vienos nedidelės cinamono lazdelės, pusės arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, puodelio vandens ir medaus pagal skonį.
Prikaistuvyje užvirinkite puodelį vandens, įmeskite cinamono lazdelę ir įberkite ciberžolę. Palikite virti, kol skysčio kiekis sumažės perpus. Sudėjus žaliosios arbatos lapelius arba arbatos pakelį, gerai išmaišykite ir užgesinkite liepsną.
Palikite arbatą pastovėti penkioms minutėms ir perkošite į puodelį. Taip pat galite paskaninti arbatą nedideliu kiekiu medaus, rašo timesofindia.indiatimes.com. Taip pat arbatą galite paskaninti žagrenio milteliais, jei mėgstate jų skonį.
O ir cinamoną reikia naudoti tikrą, o ne šį iš prekybcentrių...