„Lietuviška juoda duona buvo kepama labai dideliais kepalais. Šaunama į labai karštą krosnį, kad susidėtų stora pluta. O vėliau kepama 90 laipsnių temperatūroje, kad nežūtų pagrindiniai enzimai", - apie naminės duonos naudą sakė gydytoja F. Taunytė.
Nors Lietuvos maisto prekių parduotuvėse nešmirinėja, Filomena žino: nieko gero, naudingo ir tikro ji ten neras. Puikiausios kokybės produktus ji perka arba iš ūkininkų, arba atveža draugai. O ir moters poreikiai – labai kuklūs. Štai Filomena niekada nenaudoja alyvuogių aliejaus. Jeigu labai reikia, pila sėmenų. Nevalgo nei apelsinų, nei bananų. Ir kitiems nepataria.
„Šventam Rašte parašyta, kad reikia maitintis tuo maistu, kuris auga 500 km spinduliu. Ir nereikia mūsų vaikams kišti bananų. Turim savu vaisių", - aiškino F. Taunytė.
Garsios gydytojos pamokymai ir patarimai, ką tautiečiams rinktis maistui ir pastebėjimai apie nesveikus produktus - jau šį trečiadienio vakarą 20.55 val. LNK laidoje „Karamelinės naujienos" per LNK.