REKLAMA
REKLAMA
4 porcijoms reikės:
- 500 g didžiųjų tigrinių krevečių (valytų, be kiautų, su uodegomis)
- 1 indelio (140 g.) lydyto mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue
- Čiabatos (patiekimui)
- Laimo skiltelių (patiekimui)
- Petražolių, kalendrų lapelių (patiekimui)
Žolelių marinatui reikės:
REKLAMA
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. laimo sulčių
- 1 v.š. medaus
- 4 skiltelių česnako
- 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių
- 2 v.š. smulkintų šviežių kalendrų
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
- Aitriosios paprikos (pagal skonį)
Jei vietoje metalinių iešmelių naudosime medinius pagaliukus, juos užmerkiame bent pusvalandį iki kepimo pradžios.
REKLAMA
REKLAMA
Ruošiame marinatą:
- Smulkintą česnaką, petražoles, kalendras ir aitriąją papriką sumaišome su likusiais marinato ingredientais ir užpilame krevetes. Paliekame pasimarinuoti apie 30 min.
- Įkaitiname grilį iki 180°C.
- Prieš kepant suveriame krevetes ant medinių pagaliukų.
- Kepame krevetes maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių.
- Patiekiame su lydytu mėlynuoju pelėsiniu sūriu, paskrudinta čiabata, kalendrų bei petražolių lapeliais, laimo skiltelėmis.
REKLAMA