Jums reikės:
pusės supjaustyto batono, 225 gramų fermentinio sūrio, 2 kiaušinių, 1 svogūno, juodųjų pipirų, druskos, aliejaus kepti.
Iš pradžių nulupame svogūną ir jį susmulkinkite. Kiaušinius išplakite su pipirais. Tuomet sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su kiaušinių plakiniu, taipogi įmaišykite svogūną.
Tada batono riekeles perpjaukite perpus. Ant kiekvienos batono riekelės užtepkite šiek tiek sūrio mišinio, išlyginkite paviršių.
Po to keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Dėkite sumuštinius į keptuvę pirmiausia sūrio puse, kepinkite, kol gražiai parunda, paskui apverskite bei apskrudinkite kitą pusę. Iškepusius sumuštinius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius. Skanaukite dar karštus arba šaltus.
Šiems sumuštiniams kepti reikėtų naudojant tefloninę keptuvę, kad bekepant nepriliptų sūris.
Mini sūrio sumuštinukai labai gardus prie rytinės arbatos arba kavos puodelio, o atšalę idealiai tinka prie įvairių salotų, sriubos ar tiesiog kaip gardus užkandis.
Šie sumuštiniai tiesiog negali nepavykti, nes jų pagaminimas bei kepimas super paprastas.
Vienintelis patarimas – netepame sūrio masės per storai, bet ir labai nenuploniname, turi maždaug būti per viduriuką. Jeigu tepsime labai plonai, bus mažoka sūrio, o jeigu užtepsime per storai – nelabai gerai iškeps viduriukas.
Kadangi aš pati esu kepusi šiuos sumuštinukus jau ne vieną kartą, tai puikiai žinau kiek užtepti sūrio masės, bet jeigu Jūs nesate gaminę tokių sumuštinukų, tada siūlau išsikepti pora su skirtingu kiekiu sūrio masės, ir pamatysite, kuris jums bus skanesnis.
Šaltinis: https://lithuanianintheusa.com/