Ingredientai: 300g. keptos arba virtos vištienos; 3 dideli pomidorai; svogūnas; 3 skiltelės česnako; 12 riekelių forminės duonos; 120 g. fermentinio sūrio; žiupsnelis džiovintų bazilikų; žiupsnelis prieskonių picai; druska; pipirai; šlakelis alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS
Svogūną susmulkinti ir suberti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol pagels.
Tada susmulkinti česnaką ir suberti į kepančius svogūnus. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles, susmulkinti ir suberti į keptuvę su svogūnais.
Vištieną suplėšyti arba supjaustyti į smulkias dalis ir taip pat berti į tą pačią keptuvę. Pagardinti druska, pipirais, berti bazilikus ir patroškinti kelias minutes, kol išgaruos skystis nuo pomidorų.
Gautą troškinuką paskirstyti ant duonos riekių, uždėti riekelėmis supjaustyto arba sutarkuoto sūrio ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris, o apačia bus traški (apie 10 min.). Iškepusius apibarstyti prieskoniais picai.
Šaltinis: Emi receptai/ worldrecipes.eu