Greitiems užkandžiams reikės: Itališkos duonelės ciabatta, 80 g sūdytos-parūkytos antienos file, 200, 300 g vyšninių pomidorų, 1 maža cukinija, tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai), alyvuogių aliejaus, 2 skiltelės česnako, šviežių krapų, pipirų, druskos.
Gaminimas:
1. Ciabatą pjaukite išilgai per pusę ir padalinkite riekelėmis taip, kad kieta dalis būtų apačioje. Duonos riekeles apskrudiname 200 C temperatūroje kelias minutes.
2. Apskrudintas riekeles apšlakstykite aliejumi ir patrinkite česnako skiltele.
3. Apkepinkite cukinijų riekeles ir apibarstykite druska.
4. Susmulkinkite pomidorus, dėkite krapų, druskos, pipirų, česnako, aliejaus ir palikite pastovėti.
5. Ant duonelės galite patepti sūrio. Galite dalį brusketų ruošti su sūriu, o likusias be sūrio. Įjunkite savo fantaziją ir dėkite viską kas jums skanu.
6. Toliau dėjau pomidorus, cukinijų griežinėlius, antienos file. Galite pašlakstyti balzamiko kremu. Jeigu sūrio netepsite, pomidorus ant duonelės dėkite paskutiniu momentu prieš tiekiant, kad duonelė nepermirktų nuo pomidorų sulčių.
Šaltinis: http://ritosreceptai.lt