Džemui reikės: 2,5 kg. juodųjų serbentų, 10 sunokusių didelių bananų, 1,5 kg. uogienių cukraus, 100 ml. vandens.
Ruošiame vasaros derlių: marinatai sužavės visą giminę
(21 nuotr.) Marinuoti burokėliai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Agurkų marinatas (aj-receptai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Daržovių marinatas (nuotr. facebook.com)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Agurkėlių marinatas (nuotr. ebaumsworld.com)
Marinuoti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti svogūnai be acto (nuotr. asm. archyvo)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (nuotr. 123rf.com)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Traškūs agurkėliai
Gaminimo eiga:
Į puodą beriame uogas, cukrų, pilame vandenų ir ant vidutinės ugnies maišydami verdame, kol uogos suminkštėja.
Tada sudedame supjaustytus bananus ir verdame, kol suverda bananai ir masė ima tirštėti.
Sutriname viską blenderiu. Supilstome į stiklainiukus ir nešame į rūsį.
Cukraus gali prireikti ir daugiau - ragaukite, nes serbentai būna įvairaus rūgštumo. Ypač skanu su varškės sūriu.
Šaltinis: Jurgittos receptai
REKLAMA