Kotletams reikės (12 nedidelių kotletų): 500 g šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti), 1 kiaušinis, 100 ml riebios grietinėlės, 1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių, kotletų prieskonių, druskos, svogūnas, sviesto kepimui, sultinio.
Padažui: 150 ml grietinėlės, 50 g serano kumpio, 1 nedidelis svogūnas, šviežių krapų.
Garnyrui: šv. bulvyčių, 10 agurkų, 2 skiltelės česnako, šviežių krapų, druskos pagal poreikius.
Gaminimas:
1.Nuskuskite bulves, nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės. Druskos įdėsite vėliau.
2.Sumalame triušieną ir dedame visus išvardintus ingredientus. Visą masę gerai išminkome.
3.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
4.Padažui susmulkiname svogūną ir serano kumpį.
5.Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame.
6.Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu. Sultinio reikia tiek,kad neapsemtų kotletų.
7,Užkaiskite bulves. Nepamirškite įdėti druskos.
8.Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su seranu. Galite įdėti gabaliuką sviesto. Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir seranas apskrus.
9.Toliau į keptuvę pilame grietinėlę, dedame prieskonius ir kepiname iki padažas sutirštės.
10.Paruoštą padažą pilame į puodą su kotletais ir patroškiname 10 -15 min.
11.Ruošiame agurkus: nuplauname ir supjaustome išilgai į 4 dalis ir dedame į maišelį. Dedame druską,smulkintus krapus, trintą česnaką. Maišelį su agurkais užrišame kratome kol susimaišys su druska ir prieskoniais.
Šaltinis: http://ritosreceptai.lt