• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„La maistas“ laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė savo meilę pusryčiams atrado prieš kiek daugiau nei penkerius metus, kai išsikraustė iš tėvų namų. Mergina juokauja, kad tuo metu mokėjo tik užsitepti sumuštinį, tačiau nenorėdama gyventi vien tik jais ir užpilamomis sriubomis išmoko gaminti ir dabar maistas yra ta tema, apie kurią nepertraukiama gali kalbėti valandų valandas.

6

„La maistas“ laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė savo meilę pusryčiams atrado prieš kiek daugiau nei penkerius metus, kai išsikraustė iš tėvų namų. Mergina juokauja, kad tuo metu mokėjo tik užsitepti sumuštinį, tačiau nenorėdama gyventi vien tik jais ir užpilamomis sriubomis išmoko gaminti ir dabar maistas yra ta tema, apie kurią nepertraukiama gali kalbėti valandų valandas.

REKLAMA

Laidos viešnia Gabrielė, tinklaraščio pusryciams.com įkūrėja,  laidos „La maistas“ metu siūlė netradicinius pusryčius – ji gamino Izraelietišką pomidorinę šakšuką su fetos sūriu ir žaliąją šakšuką su špinatais. Šakšuka – kiaušinienės variacija, gaminama su daugybe ingredientų ir prieskonių.

„Šakšuką atradau visai atsitiktinai, naršydama internete. Pabandžiau, labai patiko ir dabar gaminu bent kartą per mėnesį tai tikrai. Aš Izraelyje gyvenau vaikystėje ir ten baigiau pirmąją klasę. Taigi, Izraelio virtuvė man nesvetima“, – pasakojo Gabrielė.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos metu ji dalinosi puikiais patarimais, kaip nukošti kiaušinį per sietelį. Toks kiaušinio paruošimas padeda išvirti tiek gražesnį be lukšto kiaušinį, tiek iškepti tobulai atrodantį.

REKLAMA

Tam padaryti reikia tik vieno įrankio – sietelio. Atskiriant kietąją ir skystąją kiaušinio dalį be lukšto virdamas ar tiesiog kepamas kiaušinis išlaikys savo taisyklingą, apvalią ir gražią formą. Įmušus kiaušinį į sietelį ir jį lengvai papurčius, skystoji dalis atsiskiria. Tuomet kepimo arba virimo procesas vyksta įprastai. Toks kiaušinių paruošimo būdas verdant kiaušinius be lukšto, leidžia atsisakyti acto, kuris įprastai naudojamas jiems verdant.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt kviečia plačiau susipažinti su šia tinklaraštininke.

Gabriele, pristatykite savo tinklaraštį. Kodėl tiek daug dėmesio skiriate pusryčiams?

Aš kuriu pusryčiams skirtą maisto tinklaraštį. Jame rasite ne tik konkrečių receptų, bet ir patarimų, technikų paaiškinimų, lankytinų maisto vietų  ar laisvalaikio rekomendacijų.

Meilė pusryčiams susiformavo gana natūraliai. Nuo pat pirmų metų, kuomet išsikrausčiau iš tėvų namų, visad ir dirbau, ir studijavau, todėl dienos eigoje nelikdavo laiko niekam kitam, tik pusryčiams. Taip pusryčiai ilgainiui tapo ritualu, kurių metu galėdavau ne tik skirti laiko sau, bet ir eksperimentuoti virtuvėje, išbandydama naujus receptus. Pusryčių nuotraukomis nuolat kamuodama draugus savo socialinių tinklų paskyrose, sulaukdavau daug palaikymo, jog gal jau laikas knygai ar tinklaraščiui. Pradėjau nuo tinklaraščio (šypteli).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokia buvo Jūsų pažintis su maisto gaminimu?

Pažintį su maisto gaminimu pradėjau gana neromantiškai – išsikrausčius iš tėvų namų studijuoti, teko išmokti prasimaitinti pačiai. Pripratusi prie skaniai gaminančios mamos maisto, nenorėjau tenkintis makaronais ar užpilamomis sriubomis iš pakelių. Taip po truputį pradėjau eksperimentuoti, ieškoti įvairių maisto gamybos technikų ir įsitraukiau į žaidimą.

REKLAMA

Ką visada turite savo namų virtuvėje?

Be visų pagrindinių ingredientų, tokių kaip miltai, druska ar aliejus, savo virtuvės neįsivaizduoju be kokybiškos duonos ir kiaušinių. Jeigu yra šių dviejų ingredientų, vadinasi, bus ką valgyti.

Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Kalbant apie pusryčius, man įdomiausi įvairūs kiaušinių patiekalai – sunku patikėti, kiek galima visko paruošti iš vieno ir to paties ingrediento. Bendrai virtuvėje pietums ar vakarienei labai mėgstu troškinius ir sriubas – jiems nereikia daug pastangų, o visa magija įvyksta tiesiog ilgai troškinant.

REKLAMA

Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu?

Sakyčiau, mano patiekalai gimsta dvejopai. Pirma, įkvėpimo nuolat ieškau kelionėse, lankomuose restoranuose ir kavinėse, žurnaluose, knygose, televizijoje ir kine. Antra, įkvėpimas dažnai mane suranda pats, kai tenka gaminti iš to, ką randu šaldytuve ar spintelėse – taip dažnai gimsta netikėti, bet džiuginantys deriniai.

Kokias pagrindines taisykles reikia žinoti kalbant apie pusryčius? Ko vengti rytais?

Kadangi nesu nei dietologė, nei dietistė, stengiuosi per daug nedalinti savo neprofesionalių patarimų apie tai, ko atsisakyti ir kuo papildyti savo pusryčių mitybą – tikiu, kad tai turėtų daryti specialistai. Pati laikausi turbūt vienos pagrindinės taisyklės – pusryčiams stengiuosi vartoti mažiau pridėtinio cukraus, rinktis daugiau daržovių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koks yra geriausias Jūsų gautas patarimas virtuvėje?

Banalu, bet gaminti su meile! Ir pati pastebiu, jog tada, kai gaminu su įkvėpimu ir polėkiu, gaunasi visai kitoks rezultatas, negu tada, kai į virtuvę ateinu per prievartą, nes „reikia“.

Ką dar be maisto gaminimo mėgstate veikti? Ką veikiate laisvu laiku?

Net ir negamindama, didelę dalį laisvalaikio mėgstu skirti maistui: jį ragauti naujose maisto vietose, žiūrėti su gastronomija susijusią dokumentiką, TV laidas. Likusiu laisvu metu skaitau knygas, domiuosi kinu, rašau recenzijas ir naujų filmų apžvalgas, keliauju pasivaikščioti į gamtą.

REKLAMA

Ką jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Dalyvavimas laidoje „La maistas“ leido šiek tiek peržengti savo komforto zonos ribas. Net ir pati maisto gamyba, kuomet esi apsuptas kamerų ir šviesų, vyksta visai kitaip, negu savo saugioje namų virtuvėje, tad visada įdomu sudalyvauti tokioje avantiūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų