• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako recepto autorė.

„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Reikės: 6 bulvių (nuluptos ir supjaustytos mažais gabaliukais), 2.5 st. pieno, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos ir pipirų, 2 svogūnų, 3 skiltelių česnako, 1 morkos, 1/4 st. miltų, 5 pievagrybių, 500 gr. vištienos (naudojau nuo kulšelių nupjauta mėsą), 1 šaukšto garstyčių, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1 šakelės šviežio rozmarino, 1/2 st. žalių žirnelių.

GAMINIMAS

Bulves išvirkite, nupilkite vandenį ir įpilkite 1/2 st. pieno, įberkite druskos ir įdėkite šaukštą sviesto. Sugrūskite bulves. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir apkepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, tarkuotas morkas.

Sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną, pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite. Berkite  miltus, pamaišykite. Sumaišykite pieną, garstyčias, citrinos sultis, rozmarino lapelius ir šiuo mišiniu užpilkite keptuvės turinį. Patroškinkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir patroškinkite porą minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite keptuvės turinį į orkaitėje skirtą kepti indą, uždėkite tolygiai bulvių košės ir dėkite į orkaitę kepti 5 min. 200 C. temp., kad bulvių košė šiek tiek paskrustu ir susigertu vištienos troškinio kvapas.

Skanaus.

Šaltinis: Samčio užrašai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų