Tradicinis Emyratų restoranas Dubajuje į savo meniu įtraukė naują patiekalą mėsą valgantiems, tačiau sveika mityba besirūpinantiems žmonėms: mėsainį iš kupranugario mėsos.
Už 20 JAE dirhamų (~14 litų) restoranas „Local House“ svečiams siūlo paskanauti bemaž šimtu gramų kupranugarienos, pagardintos sūriu ir mėsainių padažu.
Anot „Local House“ vadybininko Ali Ahmad Esmail, mėsainio paplotėliai neturi riebalų ir cholesterolio, todėl tinka sveikos mitybos šalininkams. Kaip bebūtų, vadybininkas atsisakė atskleisti, kaip yra sumažinamas nesveikas kietos kupranugario mėsos poveikis.
„Tai – komercinė paslaptis“, - žurnalistams paslaptingai tarė jis.
Mėsainis yra patiekiamas su keptomis bulvytėmis arba daržovėmis. Jį siūloma užsigerti kokteiliu iš kupranugario pieno.
Kupranugario mėsą yra įprasta valgyti arabų kraštuose, tačiau ji nėra parduoda prekybos centruose ar restoranuose.
Vietinės spaudos teigimu, restoranas „Local House“ bus pirmasis restoranas, siūlantis šį produktą. Mėsainiais iš kupranugario mėsos greitu metu yra planuojame prekiauti ir aukščiausiame pasaulio pastate „Burj Dubai“.