Iš pirmo žvilgsnio, ji gali atrodyti visiškai nekenksminga, tačiau laikui bėgant gali išsivystyti uždegiminiai, širdies ir kraujagyslių bei inkstų sutrikimai. Todėl būtina apriboti dienos normą. Norėdami tai padaryti, galite sumažinti druskos turinčio maisto vartojimą ir vietoj jo pasirinkti kitus prieskonius.
Štai kuo galite pakeisti druską:
Česnakas
Ši daržovė puikus vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis. Kai organizmas pasisavina šias maistines medžiagas, jos užkerta kelią daugybei sveikatos problemų. Be to, priešuždegiminės ir diuretikų savybės apsaugo nuo skysčių kaupimosi organizme ir širdies bei kraujagyslių ligų. Česnakai gali būti naudojami su balta ir raudona mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis, sriubomis ir kepsniais.
Džiovinti svogūnai
Svogūnai turi panašias savybes kaip česnakai, todėl džiovinti svogūnai yra puiki alternatyva, kai norite sumažinti druskos vartojimą. Naudokite juos su jūros gėrybėmis, sriubomis, ryžiais ir daržovių salotomis. Juodieji pipirai
Dėl priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, patekę į organizmą, jie apsaugo audinius, nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio. Be to, viena iš juodųjų pipirų savybių – mažina kraujospūdį ir, laikui bėgant, pagerina inkstų veiklą, pašalindami iš kūno susikaupusius skysčius. Pipirai gali būti naudojami daugelyje patiekalų.
Raudonėlis
Raudonėlis yra žinomas dėl savo vaistinių savybių, tai prieskonis, sėkmingai pakeičiantis druska maiste. Raudonėlis turi vitaminų, mineralų ir eterinių aliejų, turi antiseptinių, priešgrybelinių ir priešuždegiminių savybių.
Reguliarus šio prieskonio vartojimas pagerina imuninės sistemos veiklą ir sumažina kvėpavimo takų ligų riziką. Raudonėlį galite berti ant raudonos ir baltos mėsos, žuvies ir jūros gėrybių, picos ir kitų receptų, kurių pagrindinis ingredientas yra sūris, kepsnių, salotų, ryžių ir makaronų.