„Bright Side“ dalijasi apie naudingas avokado kauliukų savybes ir skirtingus jų naudojimo būdus.
Naudingos savybės
Avokado sėklos turi baktericidinių ir fungicidinių savybių. Tai reiškia, kad gali neutralizuoti įvairius kenksmingus mikroorganizmus. Be to, sėklose yra saponinų, kurie skatina mūsų metabolizmą ir padeda mūsų organizmui atsikratyti „blogo“ cholesterolio. Be to, šiame produkte yra kalcio, magnio ir vitamino C.
Jei kenčiate nuo nutukimo, aterosklerozės ar kraujo spaudimo problemų, rekomenduojama vartoti avokado sėklą. Jūs taip pat galite valgyti, jei yra uždegimas ar virškinimo sutrikimai. Trintos sėklos dažniausiai dedamos į salotų, vaisių ar daržovių kokteilių ir kitus patiekalus.
Taip pat rekomenduojama naudoti avokado kauliuką kaip kosmetikos gaminį ar maisto papildą.
Kaip paruošti avokado kauliuką?
Prieš ruošdami avokado sėklą, turite nulupti rudą odą. Sutarkuokite avokado kauliuką, tada įdėti į orkaitę ir kepkite maždaug valandą žemoje temperatūroje. Nerekomenduojame valgyti šviežių sėklų.
Kaip naudoti avokado kauliuką kaip kosmetikos gaminį:
Dėl savo antibakterinio poveikio, avokado sėklos puikiai kovoja su spuogais, riebaluotis linkusiais plaukais ir pleiskanomis. Jie taip pat normalizuoja odos spalvą ir plaukų sveikatą.
Receptai:
Šveitimas. Sumaišykite tarkuotą avokado sėklą su malta kava, įpilkite jūros druskos ir švelniai ištepkite ant odos.
Drėkinimasis kremas. Sumaišykite šiltą vandenį ir sutarkuotą sėklą, kol mišinys atrodys kaip pasta. Siekiant geresnio poveikio pridėkite keletą lašų arbatmedžio aliejaus. Tepkite tik ant spuogų ir palikite 4-6 minutes.
Veido kaukė. Sumaišykite tarkuotą kauliuką su milteliniu moliu, pridėkite šiek tiek vandens ir ištepkite veidą. Po 15 minučių nuplaukite veidą ir pasitepkite drėkinamuoju kremu.