• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pasinaudojau kolegės rekomendacija įdėti želatinos, kad tortas gautųsi tvirtesnis ir gražiai pjaustytųsi. Gaminau iš pusės porcijos, todėl tradicinei torto formai kiekius dvigubinkite“, – sako Edita.

„Pasinaudojau kolegės rekomendacija įdėti želatinos, kad tortas gautųsi tvirtesnis ir gražiai pjaustytųsi. Gaminau iš pusės porcijos, todėl tradicinei torto formai kiekius dvigubinkite“, – sako Edita.

REKLAMA

Ingredientai:  250g meduolių; 250g grietinės (30% riebumo); cukraus pagal skonį; 2 vidutinio dydžio bananų; 1 a.š. želatinos.

GAMINIMAS

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.

2. Meduolius sutrupinkite (naudojausi blenderio pagalba);

3. Grietinę išmaišykite su cukrumi (kadangi meduoliai saldūs, cukraus dedu labai minimaliai). Tuomet supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.

4. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Dėkite meduolių trupinius, pusę grietinės masės. Išdėliokite 1 bananą, supjaustytą griežinėliais. Vėl berkite trupinius, grietinę, bananus ir ant viršaus užberkite meduolių trupinius. Viršų atsargiai paspauskite.

5. Dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms arba geriausiai per naktį.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų