12 vnt. bulvių (vid. dydžio), 1 kiaušinio (L dydžio), 4 v. š. krakmolo (su kaupu).
Įdarui: virtos vištienos (gali būti ir malta mėsa, tik ją reikės pakepinti), svogūno, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, lydyto sviesto (kepimui) Gaminimo eiga: Įdarui: virtą vištieną sumalkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais ir pagardinkite prieskoniais. Bulves išvirkite su druska ir sugrūskite.
Į atvėsintą bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir išmaišykite. Iš bulvių masės formuokite paplotėlį, įdėkite įdaro ir sulipdykite blynelį (kad bulvių masė neliptų prie rankų, jas sutepkite aliejumi). Keptuvėje, su lydytu sviestu, blynelius apkepkite iš abiejų pusių. Blyneliai paruošti. Patiekite su grietinės ir sviesto padažu. Iš recepte nurodyto kiekio gavosi gana dideli 8 žemaičių blynai.