Laidos viešnia Gintautė Kuraitė – veganiškos mitybos propaguotoja ir restorano „RoseHip“ įkūrėja. „Veganizmu susidomėjau prieš kokius 6-7 metus, o mėsos nevalgau 17 metų, palaipsniui atsisakiau ir kitų gyvūninės kilmės produktų“, – apie save pasakojo Gintautė.
Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins netradicinę pienišką sriubą.
„Pienas ir jo produktai mūsų virtuvėje vartojami nuo seno. Tačiau seniau, jie būdavo prieinami tik labiau pasiturintiems valstiečiams. Jei turi pieno, vadinasi turi karvę, turi kaip ją išmaitinti – kur ją ganyti, iš ko šieno priruošti, vadinasi turi žemės. O Radvilos jau 16 amžiuje gaminosi ledus. Tuomet dabartinius šaldytuvus atstodavo ledo kambariai, padaryti iš ledo gabalų“, – istorinės virtuvės įdomybes pasakojo Tomas.
Veganiškas „macncheese“
Laidos viešnia Gintautė Kuraitė rekomenduoja veganišką makaronų su sūriu alternatyvą. Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški.
Receptą, ką pagamino Gintautė , žiūrėkite vaizdo įraše
Citrininis varškės pyragas
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti citrininį varškės pyragą. Šis aromatingas pyragas labai gardus, minkštas ir kremiškas, tad kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Pieniška sriuba su vištiena
Laidos šefas Tomas Rimydis sriubų mėgėjams siūlo puikų pietų pasirinkimą –pienišką sriubą su vištiena. Puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama sriuba kiekvieną vakarienės ar pietų stalą pavers išskirtiniu.