Jums reikės: 400 gramų bulvių, 200 gramų miltų, 1 kiaušinio, 1 svogūno, 30 gramų sviesto, druskos pagal skonį, 100 gramų karšto rūkymo šoninės.
Pirmiausia bulves nuskutame ir išverdame. Tuomet nupilame vandenį bei sumalame bulves mėsmale.
Atvėsusią bulvių masę iškrečiame ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus (stalviršio), įmušame kiaušinį, sudedame sviestą, įberiame druskos ir užminkome tešlą.
Paskui tešlą iškočiojame ant miltais apibarstyto stalo. Stikline ar specialia formele išpjaustome skrituliukus. Šoninę smulkiai supjaustome bei apkepame kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu.
Tada pasiruoštą įdarą išdėliojame ant išspaustų skrituliukų, kraštus gerai užspaudžiame. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iš visų pusių apkepiname pyragėlius, kol susiformuoja traški plutelė. Patiekiame ir skanaujame!
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/