Reikės: 3–4 virtų bulvių, 1–2 virtų morkų,1–2 raugintų agurkų, 200 gr silkių filė, 2–3 kiaušinių (kietai virtų), svogūno laiškų, majonezo, pipirų ir druskos pagal skonį.
Bulves, morkas, agurkus, kiaušinių baltymus ir trynius sutarkavau smulkia burokine trintuve. Beliko į lėkštę sudėti sluoksniais paruoštus produktus. Į lėkštę sudėjau gabaliukais pjaustytą silkės filė, ant viršaus bulvių sluoksnį, pagardinau druska ir pipirais. Uždėjau majonezo. Sekantys sluoksniai bus: morkų, kiaušinių trynių, vėl majonezo, kiaušinių baltymų ir raugintų agurkų.
Viską pagardinau majonezu. Papuošimui ant viršaus sudėjau morkas, kiaušinius ir raugintus agurkus. Šonuose sudėjau smulkintus svogūnų laiškus. Mišrainė paruošta.
P.S. Sluoksniuoti galite pagal save.