30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.
Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.
„Maisto kelias“
Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).
Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.
Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę Ukmergėje!
Smulkintos mėsos iešmeliai su persiku ir buratos salotomis
Ingredientai:
– smulkintos mėsos iešmeliai „Mėsos broliai“ 700 g;
– burata sūris 2 vnt.;
– persikai 2 vnt.;
– pankolis 1 vnt.;
– cukinijų žiedai 3 vnt.;
– burokėlių lapai 50 g;
– šilauogės 30 g;
– bazilikas;
– mėta;
– melisa;
– druska;
– pipirai;
– alyvuogių aliejus;
– balzaminis actas su trumais.
Gamyba: šiaudeliais susipjaustome pankolį, susmulkiname cukinų žiedus, sumaišome su burokėlių lapais, dedame mėtos, melisos, baziliko, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pagardiname druska bei pipirais ir viską išmaišome.
Tuomet apkepame persikus, kol jie gražiai apskrus. Dedame kepti ir smulkintos mėsos iešmelius. Juos kepame apie 7 minutes, o iškepus pagardiname šviežiais žalumynais.
Galiausiai suplėšome burata sūrį, dedame į lėkštę, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pagardiname druska bei pipirais. Tada salotų mišinį gardiname persikais, balzaminiu actu su trumais ir šilauogėmis.
Viską valgome kartu su mėsos iešmeliais.
Skanaus!
„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3!