Užtruksite apie 1 val: Pomidorai; Svogūnai.
Marinatas: 1 l vandens; 3 v. š. želatinos (išbrinkinti 1 st vandens); 1 v. š. druskos; 3 a. š. cukraus; 9 lauro lapai; 6 juodieji pipirai; 1 a. š citrinos rūgšties.
Pomidorų marinato receptas
Pomidorus nuplauname. Svogūnus nulupame. Pomidorus supjaustome riekelėmis, svogūnus žiedais. Į švariai išplautus stiklainius sluoksniais dedame pomidorus ir svogūnus. Želatiną išbrinkiname. Į puodą pilame vandens, dedame lauro lapus, pipirus, druską ir cukrų. Marinatą paverdame apie 5 min.
Į skystį supilkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišome. Šiek tiek praaušus įdedame citrinos rūgštelę.. Paruoštas daržoves stiklainiuose užpilame marinatu ir pasterizuojame.
1 l stiklainį kaitiname 10 min. Į didelė dubenį arba puodą įtiesiame rankšluostį, sudedame stiklainius, pilame vandens ir kaitiname. Iš kaitintus stiklainius, užsukame ir leidžiame atvėsti. Laikome vėsiai, kad želatina liktų sustingusi.