• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgiamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų daržovių užpilti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgiamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų daržovių užpilti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Užtruksite apie 1 val: Pomidorai; Svogūnai.

Marinatas: 1 l vandens; 3 v. š. želatinos (išbrinkinti 1 st vandens); 1 v. š. druskos; 3 a. š. cukraus; 9 lauro lapai; 6 juodieji  pipirai; 1 a. š citrinos rūgšties.

Pomidorų marinato receptas 

Pomidorus nuplauname. Svogūnus nulupame. Pomidorus supjaustome riekelėmis, svogūnus žiedais. Į švariai išplautus stiklainius sluoksniais dedame pomidorus ir svogūnus. Želatiną išbrinkiname. Į puodą pilame vandens, dedame lauro lapus, pipirus, druską ir cukrų. Marinatą paverdame apie 5 min.

Į skystį supilkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišome. Šiek tiek praaušus įdedame citrinos rūgštelę.. Paruoštas daržoves stiklainiuose užpilame marinatu ir pasterizuojame.

1 l stiklainį kaitiname 10 min. Į didelė dubenį arba puodą įtiesiame rankšluostį, sudedame stiklainius, pilame vandens ir kaitiname. Iš kaitintus stiklainius, užsukame ir leidžiame atvėsti. Laikome vėsiai, kad želatina liktų sustingusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų