Užtruksite apie 1 val: Pomidorai; Svogūnai.
Marinatas: 1 l vandens; 3 v. š. želatinos (išbrinkinti 1 st vandens); 1 v. š. druskos; 3 a. š. cukraus; 9 lauro lapai; 6 juodieji pipirai; 1 a. š citrinos rūgšties.
Pomidorų marinato receptas
Pomidorus nuplauname. Svogūnus nulupame. Pomidorus supjaustome riekelėmis, svogūnus žiedais. Į švariai išplautus stiklainius sluoksniais dedame pomidorus ir svogūnus. Želatiną išbrinkiname. Į puodą pilame vandens, dedame lauro lapus, pipirus, druską ir cukrų. Marinatą paverdame apie 5 min.
Į skystį supilkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišome. Šiek tiek praaušus įdedame citrinos rūgštelę.. Paruoštas daržoves stiklainiuose užpilame marinatu ir pasterizuojame.
1 l stiklainį kaitiname 10 min. Į didelė dubenį arba puodą įtiesiame rankšluostį, sudedame stiklainius, pilame vandens ir kaitiname. Iš kaitintus stiklainius, užsukame ir leidžiame atvėsti. Laikome vėsiai, kad želatina liktų sustingusi.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!