Tarka yra multifunkcinis virtuvės įrankis. Jis turi keturias patogias puses, kuriomis galima naudotis siekiant sutarkuoti produktus.
Štai kaip naudoti keturkampę tarką – nuo šviežių prieskoninių žolelių smullkinimo iki šalto sviesto paruošimo kepimui, rašoma chatelaine.com.
1 pusė: plonų griežinėlių pusė
Ši pusė gali būti jūsų slaptas ginklas ruošiant daržoves. Prieš kepdami žalias daržoves, pavyzdžiui, bulves, baklažanus, cukinijas ir moliūgus, supjaustykite jas griežinėliais.
Jei ruošiatės gaminti įspūdingus patiekalus, atsisakykite peilio ir naudokite šią tarkos pusę, kad išgautumėte popieriaus plonumo griežinėlius.
2 pusė: smulkaus tarkavimo pusė
Šia puse galite susmulkinti sūrį plonomis juostelėmis. Ji taip pat puikiai tinka, jei norite salotas paskaninti kietu sūriu, pavyzdžiui, čederiu.
Šiomis mažesnėmis skylutėmis taip pat galite susmulkinti česnaką ir imbierą sriubai, troškiniui ar kepimui. Jei gaminate morkų pyragą ar šokoladinius-cukinijų keksiukus, naudokite šią pusę ploniems daržovių gabalėliams išgauti.
3 pusė: stambaus tarkavimo pusė
Ši kvadratinės tarkos pusė tikriausiai sulaukia daugiausia dėmesio jūsų virtuvėje. Ja galite tarkuoti sūrį, taip pat daržoves, pavyzdžiui, bulves, jei ruošiate stambiai tarkuotų bulvių pikantiškus blynus.
Šią pusę naudokite pomidorams smulkinti, kad pagamintumėte gaivaus skonio pomidorų padažą. Ji taip pat puikiai tinka sviestui.
Kai kitą kartą pamiršite išimti sviestą prieš kažką kepdami, nesijaudinkite, nes jį galite tiesiog sutarkuoti tarka ir lengvai įmaišyti į tai, ką gaminate.
4 pusė: dygliuotoji pusė
Ši pusė, ko gero, viena rečiausiai naudojamų. Jei norite labai smulkiai susmulkinti sūrį, naudokite tą pusę, kuri atrodo tarsi padengta mažomis apvaliomis žvaigždutėmis. Ja taip pat galite tarkuoti muskato riešutą ir cinamoną bei nutarkuoti citrusinių vaisių žievelę.
Šią tarkos pusę puikiai žino ir lietuviai. Kaip rašoma zulaykitchen.com, su šia tarkos puse galima tarkuoti ir bules, taip išgaunant konsistenciją, reikalingą bulviniams blynams. Tarkuojant bulves tuomet susidaro smulkios drožlės, o šis metodas yra pats paprasčiausias bulvių tarkavimui, kuriam nereikalinga speciali įranga.
Tik būkite atsargūs – ši pusė pavojinga pirštams.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!