Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
virtos bulvės sutrinamos buku kočėlu ,idedama sviesto šmotelis ir plikant verdančių pienu sukti košę ant silpnos ugnies ,kol išsisuks ir taps šilkine piurė,va taip va
kur iseis-parukyti?
@d
už kampo - vėsindamos košę arba piure:))
Visi išvardinti receptai - tai BULVIŲ PIURE, o NE tradicinė BULVIŲ KOŠĖ ( su pakepintu svogūnėliu ir lašinukų ar šoninės spirgučiais)... Bulvių košę valgo kas su pienu, kas su kefyru, o šitos "košės", išvardintos čia, - tai garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
@D.
Yra toks tarptautinis kulinarinis terminas apibūdinantis jūsų neišmanėlišką rašliavą - bullshit.
@Pfff
Čia ne tarptautinis žinių patikrinimas, o kalba eina apie paprastą lietuviškos bulvių košės receptą. Tas "miesto ponų" išsidirbinėjimas gerą daiktą sugadinti kažkuo praskiedžiant ( pienukais, grietinėlėm ar sūreliais, kurie tikrai nė nepanašūs į sūrelius, nes yra viena chemija) . Mes kalbam apie TIKRĄ bulvių košę, kurią virė mūsų proseneliai, močiutės ir mamos : švariai nuskustos bulvės ir išvirtos pasūdytame vandenyje ( kai kas dar mėgsta "įmesti" svogūną ar krapų šakelę), sutrintos ir užpiltos kepintų svogūnų su lašinukais ar šonine padažu, kuris arba išmaišomas visam puode su koše, arba patiekiamas kiekvienam valgytojui atskirai.
Ir nereikia čia vaidinti žinovo , "įsikandus" svetimos kalbos žodį, nežinia,ką reiškiantį iš tiesų... Gal kai kas iš čia rašančių net geriau už jus žino kitas kalbas ar tarptautinius terminus, bet nesipuikuoja savo žiniomis ten, kur tai netinka...
Ir nereikia čia vaidinti žinovo , "įsikandus" svetimos kalbos žodį, nežinia,ką reiškiantį iš tiesų... Gal kai kas iš čia rašančių net geriau už jus žino kitas kalbas ar tarptautinius terminus, bet nesipuikuoja savo žiniomis ten, kur tai netinka...
@D.
Taip, tai mano vaikystes kose su kepintais lasinukais.Skanesnes neteko valgyt.
@D.
man bulvių košė yra pertrintos bulvės.
skani- kai bulvės šviežios+- ir virtos be lupenų vandeny su druska.
vieni mano šeimos nariai mėgsta, kad trinčiau bulves su pienu ir sviestu, kiti , kad be sviesto, kiti , kad be pieno. kai man dzin- aš nepilu pieno ir nededu sviesto ir kažkokio skirtumo nieks nejaučia. :))))
bulvių košė su svogūnais spirgučiais- norm pristatoma su tokiu padažu, o ne pačioj košėj. ir konkrečiai taip- man skaniau.
bet valgykit kaip mėgstat ir nepiskit proto.
skani- kai bulvės šviežios+- ir virtos be lupenų vandeny su druska.
vieni mano šeimos nariai mėgsta, kad trinčiau bulves su pienu ir sviestu, kiti , kad be sviesto, kiti , kad be pieno. kai man dzin- aš nepilu pieno ir nededu sviesto ir kažkokio skirtumo nieks nejaučia. :))))
bulvių košė su svogūnais spirgučiais- norm pristatoma su tokiu padažu, o ne pačioj košėj. ir konkrečiai taip- man skaniau.
bet valgykit kaip mėgstat ir nepiskit proto.
REKLAMA
REKLAMA
Atskleidė, kaip pasigaminti tobulą bulvių košę: išeis daug skanesnė