Laimei, riziką galima mažinti palaikant sveiką svorį ir stebint savo suvartojamo alkoholio kiekį, rašoma dailystar.co.uk.
Mitybos pokyčiai taip pat gali palengvinti simptomus. „The British Liver Trust“ pacientus ragina apriboti savo suvartojamą riebalų kiekį.
Nors tai gali atrodyti akivaizdu, daugelis maisto produktų kelia didesnę grėsmę, nei būtų galima tikėtis.
Ši organizacija ragina vengti šių maisto produktų:
- Sviesto, margarino, lašinių, padažų, majonezo; - Grietinėlės ir riebaus pieno; - Riebaus sūrio; - Aliejaus, įskaitant alyvuogių, saulėgrąžų ir augalinį aliejų; - Riebios mėsos, pavyzdžiui, antienos ir kiaulienos; - Apdorotos mėsos, įskaitant dešreles ir mėsos pyragėlius; - Keptų bulvyčių, traškučių ir riešutų; - Sausainių, pyragų ir bandelių; - Pusfabrikačių.
Nors čia išvardintų produktų ir nereikia visiškai išbraukti iš valgiaraščio, juos valgyti reikėtų stengtis rečiau. Tai padaryti yra paprasčiau, nei gali pasirodyti, nes visiems šiems produktams galima nesunkiai rasti pakaitalus. Vienas lengviausių valgiaraščio pakaitalų – tai liesų pieno produktų ir lieso pieno vartojimas.
Tai pat rekomenduojama vengti riebios mėsos ir visuomet rinktis liesesnę.
„The British Liver Trust“ rekomenduoja vengti raudonos mėsos ir vietoj jos valgyti žuvį ar paukštieną.
Dar viena rekomendacija – nepamiršti, kad namuose gamintas maistas visuomet yra sveikesnis už greitą maistą išsinešimui ir pusfabrikačius.