Nuo miniatiūrinių šokoladinių bandelių iki pekano riešutų pynių, raguolių ir Nutellos – viešbučio pusryčių bufete yra toks platus maisto pasirinkimas, kad dažnai numojama ranka į įprastą mitybos režimą.
Gydytojas Michaelas Mosley, garsiosios 5:2 dietos kūrėjas, pasidalijo viešbučio pusryčių maistu, kuriuo galite pasimėgauti nė nedvejodami, ir tuo, kurio galbūt vertėtų atsisakyti, jei norite likti ištikimi savo sveikos mitybos įpročiams.
Savo tinklaraštyje M. Mosley aptarė maisto produktus, kurių turėtumėte vengti, jei norite maitintis taip, kaip tai darote namuose, rašo mirror.co.uk.
Atsisakyti vaisių sulčių, pyragaičių, dribsnių, bandelių ir džiovintų vaisių, bulvinių blynų
Jis rekomenduoja atsisakyti vaisių sulčių, pyragaičių, dribsnių, bandelių ir džiovintų vaisių, bulvinių blynų ir verčiau rinktis tokius dalykus kaip daržovės, omletai ir graikiškas jogurtas su uogomis. Be to, riešutai, sūris ar avokadas papildys jūsų racioną sveikais riebalais.
Gydytojas pripažino, kad labai lengva pasiduoti pagundai prie pusryčių bufeto sugrįžti dar antrą ar trečią kartą, tačiau, jei neįmanoma atsispirti, jis skatina bent jau rinktis sveikesnius produktus.
Pasak gydytojo, duona, ypač rugine, galima mėgautis saikingai. Dešreles ir šoninę taip pat galima valgyti nedideliais kiekiais, kaip ir to krašto skanėstus, nes juk ten galbūt lankotės vienintelį kartą, todėl nenorėsite praleisti progos jų paskanauti.
Jis taip pat rekomendavo atostogų metu kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis, nes tai puikus būdas palaikyti fizinį aktyvumą.
M. Mosley taip pat priminė, kad žmonės turėtų atkreipti dėmesį į suvartojamo alkoholio kiekį, nes gėrimas yra kaloringas.