• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neretai plikydami arbatą ir puodelyje laikydami arbatos maišelį jį ištraukti laiku. Dažnai susigriebiame jau po laiko, kai arbata būna išmirkusi tiek, kad skonis tampa itin stiprus ar netgi kartus. Sužinokite, kiek laiko laikyti arbatos maišelį yra geriausia bei kaip tinkamai ją ruošti naudojantis sieteliu.

Neretai plikydami arbatą ir puodelyje laikydami arbatos maišelį jį ištraukti laiku. Dažnai susigriebiame jau po laiko, kai arbata būna išmirkusi tiek, kad skonis tampa itin stiprus ar netgi kartus. Sužinokite, kiek laiko laikyti arbatos maišelį yra geriausia bei kaip tinkamai ją ruošti naudojantis sieteliu.

REKLAMA

Egzistuoja pagrindinė trijų minučių taisyklė. Pamerkite arbatos maišelį į karštą vandenį bent tris minutes, kad arbata išskleistų visą savo aromatą.

Prieš įdėdami arbatos maišelį į puodelį, švelniai jį pakratykite. Tai atlaisvins bet kokią suspaustą vietą ir leis vandeniui laisvai tekėti per arbatos lapus. Kol arbatos maišelis yra vandenyje, jo nereikėtų judinti.

Nepermirkykite arbatos maišelių

Nepalikite arbatos maišelio vandenyje ilgiau nei šešias minutes. Po to, kai arbata tiek laiko buvo karštame vandenyje, ji pradeda išskirti taninus. Šie taninai suteikia kartaus skonio, kuris daugumai pasirodo nemalonus.  

REKLAMA
REKLAMA

Arbatos maišelius reikia palikti karštame vandenyje tris ar penkias minutes, kad ji būtų pakankamai pritraukta. Jei mėgstate stipresnį arbatos skonį, mirkykite du arbatos maišelius vienu metu arba vieną po kito tris–penkias minutes.

REKLAMA

Piramidės formos arbatos maišeliai taip pat gali suteikti stipresnį skonį, nes jie pagerina vandens cirkuliaciją mirkant arbatą, rašo leaf.tv.

Kaip tinkamai arbatą plikyti naudojantis sieteliu?

Jei ruošiate arbatą iš birių ingredientų arba žolių lapų, tam puikiai tinka sietelis.

Prieš pradėdami ruošti arbatą, į virdulį pilkite šaltą gėlą vandenį, o ne karštą vandenį iš čiaupo. Karštas vandentiekio vanduo turi mažiau deguonies, tad, kai jis yra šildomas, jo skonis pasidaro prėskus.  Kai kurie arbatos mėgėjai rekomenduoja ruošti arbatą naudoti filtruotą vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

Siūloma arbatos puodelį paruošti šiek tiek iš anksto ir jį sušildyti užpilant karštu vandeniu iš čiaupo. Padėkite arbatos sietelį ant tuščio, pašildyto arbatos puodelio viršaus.

Priklausomai nuo arbatos prekės ženklo įpilkite birių arbatos lapelių į sietelį, maždaug po 1 arbatinį šaukštelį vienam puodeliui vandens. Pilkite pašildytą vandenį per sietelio viršų.

Jei ruošiate juodąją arbatą, leiskite vandeniui užvirti itin gerai ir arbatos maišelį mirkykite apie 3–5 minutes. Jei verdate žaliąją arba baltąją arbatą, pašildykite vandenį žemiau virimo temperatūros ir mirkykite maždaug tris minutes.

Kadangi arbatų tipai ir arbatžolės reikalauja skirtingo mirkymo laiko, kad tobulai pritrauktų, visuomet pasiskaitykite rekomenduojamas instrukcijas ant parduodamos arbatos pakuotės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų