• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgai galvojau kokiu čia receptu pasidalinti,bet prieš šį patiekalą neatsilaikiau ir nusprendžiau pasidalinti. Kijevo kotletus daug maž mėgstame visi, bet juos paruošti užtrunka tikrai daug laiko. Turiu jums išeitį, kuri sutaupys laiko ir valgysite nuostabaus skonio, sultingus, lengvai paruošiamus tinginių Kijevus. Niekas net neįtars ,kad kažkas čia ne taip. Pirmąkart šį receptą mačiau prieš kokius 10 metų viename tinklaraštyje (gaila jau nerašo jo) ir išbandžiau. Dabar tik taip kepu šiuos kotletus. Išbandykim drauge!“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Ilgai galvojau kokiu čia receptu pasidalinti,bet prieš šį patiekalą neatsilaikiau ir nusprendžiau pasidalinti. Kijevo kotletus daug maž mėgstame visi, bet juos paruošti užtrunka tikrai daug laiko. Turiu jums išeitį, kuri sutaupys laiko ir valgysite nuostabaus skonio, sultingus, lengvai paruošiamus tinginių Kijevus. Niekas net neįtars ,kad kažkas čia ne taip. Pirmąkart šį receptą mačiau prieš kokius 10 metų viename tinklaraštyje (gaila jau nerašo jo) ir išbandžiau. Dabar tik taip kepu šiuos kotletus. Išbandykim drauge!“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 600 g vištienos faršo,
  • 180 g varškės,
  • 1 kiaušinis,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
  • 1/2 šaukštelio vištienos prieskonių,
  • 100 g sūdyto sviesto,
  • Nedidelis pundelis krapų,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 2 kiaušinių apvoliojimui,
  • miltų ir džiūvesėlių apvoliojimui pagal poreikį,
  • aliejaus kepimui.

Pirmiausia susmulkiname krapus ir česnakus. Sumaišome su sviestu ir padarome 6 gabaliukus. Dedame į šaldiklį sustingti.Į faršą mušti kiaušinį, berti druską, pipirus,vištienos prieskonius, dėti varškę ir gerai išmaišyti.

Drėgnomis rankomis imti faršą ir formuoti blyną. Į vidurį dėti sviesto gabaliuką ir suformuoti kotleta (panašų į cepeliną). Apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose (bus tvirtesnis sluoksnis).

Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti ant vidutinės kaitros vis vartant, kol apskrus ir iškeps.

P.s. Aliejaus keptuvėje turi būti bent iki trečdalio kotleto. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų