Ingredientai:
- 600 g vištienos faršo,
- 180 g varškės,
- 1 kiaušinis,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
- 1/2 šaukštelio vištienos prieskonių,
- 100 g sūdyto sviesto,
- Nedidelis pundelis krapų,
- 2 skiltelės česnako,
- 2 kiaušinių apvoliojimui,
- miltų ir džiūvesėlių apvoliojimui pagal poreikį,
- aliejaus kepimui.
Pirmiausia susmulkiname krapus ir česnakus. Sumaišome su sviestu ir padarome 6 gabaliukus. Dedame į šaldiklį sustingti.Į faršą mušti kiaušinį, berti druską, pipirus,vištienos prieskonius, dėti varškę ir gerai išmaišyti.
Drėgnomis rankomis imti faršą ir formuoti blyną. Į vidurį dėti sviesto gabaliuką ir suformuoti kotleta (panašų į cepeliną). Apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose (bus tvirtesnis sluoksnis).
Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti ant vidutinės kaitros vis vartant, kol apskrus ir iškeps.
P.s. Aliejaus keptuvėje turi būti bent iki trečdalio kotleto. Skanaus!