Lengvai saldūs, su riešutiniu poskoniu ir nerealiai purūs blyneliai – puikus savaitgalio pusryčių pasirinkimas. Bananai yra nerealus ingredientas veganiškoje virtuvėje, prideda ne tik natūralaus saldumo, bet ir puikiai pakeičia kiaušinį. Pasiskaninkite blynelius šokoladu, riešutų sviestu, mėgiama uogiene ar uogomis!
Reikės:
- 1 prinokusio banano;
- 50 g riešutų sviesto;
- 100 g kvietinių miltų;
- ½ a. š. kepimo miltelių;
- 1 v. š. klevų sirupo (tiks ir agavų ar kitas sirupas);
- 150 ml sojų ar migdolų pieno;
- 1 v. š. neutralaus skonio aliejaus.
Kaip gaminti:
Sutriname bananą su šakute ir sumaišome su riešutų sviestu ir klevų sirupu. Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Po truputį supilame pieną ir vis maišome, kol pasidarys vientisa masė. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir su šaukštu dedame blynus (~2 v. š. blynui).
Kepame apie 2–3 min., kol paviršiuje atsiras skylutės, tada apverčiame ir kepame dar keletą minučių. Patiekiame su mėgiamais priedais ir skanaujame! Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui 22 Challenge.