„Svogūnai, kuriuos auginau laiškams šiltnamyje dėžėse, užaugo dideli ir vešlūs. Kadangi nespėjame valgyti, o be to ir lauke augantys jau stipriai ūgtelėjo, tai pradėjome ruošti laiškų atsargas žiemai“, – sako tinklaraščio „Vakavimas“ autorė Irina.
Vienas iš receptų, kuriuo galite pasinaudoti, trintų svogūnų laiškų užtepėlės.
Jums reikės: 400 g svogūnų laiškų; poros pundelių krapų; 200 g sviesto; 1 a.š. druskos; 1/2 a.š. juodųjų pipirų miltelių
„Šiek tiek pasmulkinau svogūnus su krapais, tuomet viską sutryniau trintuve. Gautą košelę sudėjau į ledų formeles, kas netilpo į mažus vienkartinius indelius ir užšaldžiau šaldiklyje. Kai užstingo, kubelius išėmiau iš formelių, sudėjau į dėžutę, dalį į užsegamus maišelius ir vėl atgal į šaldiklį“, – proceso eigą pasakoja Irina.
„Labai skanu uždėti ant šviežiai išvirtų bulvių, į sriubas, troškinius. Ir be abejo, užsitepti ant duonos riekelės“, – priduria ji.
Dar vieną dalį užsiaugintų svogūnų laiškų Irina tiesiog supjausto ir sudėjusi užsegamus maišelius deda į šaldiklį.
„Vėliau, kai darže užaugs agurkai, špinatai, petražolės, kai bus daugiau krapų, tuomet ir juos šaldysiu kartu su svogūnų laiškais. Svarbiausia, išėmus iš šaldiklio, neatitirpinėti, nes tuomet bus košė, iškarto dedu į šaltibarčius ar troškinius“, – sako ji.
Likusius svogūnų laiškus Irina džiovina džiovyklėje ir vėliau juos maišo su prieskonių mišiniais.