Viena pigiausių išeičių – norimame restorane apsilankyti vidury dienos. Kone kiekviename jų bus siūlomi dienos pietūs, kurių kaina yra kur kas žemesnė nei patiekalų iš pagrindinio valgiaraščio. Tokį pasiūlymą neretai sudaro keli valgiai, pavyzdžiui, sriuba, karštas bei desertas. Išsisukti dar pigiau galima atsisakius vieno ar kelių iš jų.
Kai kurie restoranai turi duonos ir sviesto mokestį. Paprašius jų neatnešti taip pat galima šiek tiek sumažinti būsimąją sąskaitą.
Siekiant sutaupyti, įvairiais alkoholiniais kokteiliais ar gėrimais geriausiai mėgautis namuose. Mat juos užsisakinėjant sąskaita gali net padvigubėti. Tačiau egzistuoja ir dar viena išeitis. Norintys pajusti prabangios atmosferos alsavimą kaip tik gali atsisakyti maisto ir į restoraną užsukti dėl vieno alkoholinio kokteilio ar kito gėrimo.
Galima ir kūrybingesnė išeitis. Prabangaus restorano svečiui paprašius garuose virtų bulvių, žalių morkų šiaudelių bei taurės Madeiros vyno, užsakymą priėmęs padavėjas tepagalvos, kad klientas laikosi kokios nors populiarios naujos dietos. Tokia vakarienė tikrai nepareikalaus visų santaupų.
Turintys valios atsisakyti gastronominės įvairovės, net ir prabangiausiuose restoranuose gali pasisotinti neišlaidaudami. Dažniausiai sutaupyti galima užsisakant įprastas salotas, sriubas ar kai kuriuos karštuosius patiekalus, pavyzdžiui, omletus.