Kokybiški produktai – skanios šventės
Šokoladinis Kalėdų pyragas, aguonpienis, kalėdinis pudingas, kalėdinis sūrio pyragas – tai tik keli variantai, kuriais galima pasaldinti šventinius pietus ar vakarienę. Visuose juose puikiai derėtų tiek kasdieniam vartojimui, tiek šventiniams patiekalams tinkantis ekologiškas „Dvaro“ pienas.
„Šis pienas surenkamas iš sertifikuotų ekologinių ūkių, kuriuose nenaudojami pesticidai, o karvės minta aukščiausios kokybės ekologišku pašaru, laisvai ganosi. Šiame produkte taip pat išsaugomas šviežio pieno skonis ir natūralūs vertingieji baltymai, nes jis pasterizuojamas taikant žemus temperatūros režimus. Kiekvienam patiekalui, kuriame naudojamas toks pienas, suteikiamas išskirtinis skonis“, – pabrėžia bendrovės „Pieno žvaigždės“ filialo „Panevėžio pienas“ vyriausioji technologė Dalia Mickeliūnienė.
Pasak jos, produkcijos gamybai yra atrenkamas tik ekologiškai švarus, natūralus šviežias pienas. Tokį pieną „Pieno žvaigždėms“ tiekia sertifikuoti ekologiniai ūkiai, kuriuose naudojama ekologiška ūkininkavimo sistema: nenaudojamos sintetinės medžiagos, tokios kaip sintetinės trąšos ir pesticidai.
„Ekologiško „Dvaro“ pieno svarbiausia išskirtinė savybė yra ta, kad jis pasterizuojamas žemoje temperatūroje, todėl jame yra išlaikomos naudingosios pieno savybės, išlieka daugiau nepakitusių visaverčių vertingųjų baltymų. Kokybišką pieną galima naudoti ne tik desertams, bet ir pagrindiniams kalėdiniams patiekalams. Kalėdos Lietuvoje nuo senų laikų neįsivaizduojamos be mėsos, žuvies ar paukštienos, tad kodėl neišbandžius žąsies krūtinėlės su pienišku padažu ar lašišos, pagardintos šventiniu kremu?“, – siūlo D. Mickeliūnienė.
Paprastos idėjos kiekvieno stalui
Jei vis dėlto labiau norisi galvoti apie saldumynus, ruošiant Kalėdų vaišes pasitarnauti gali ir jogurtas „Graikiška amfora“ su braškėmis. Šis unikalia technologija gaminamas produktas dėl ypatingai švarios sudėties ir didelio baltymų kiekio priskiriamas supermaisto kategorijai. Jame esančios „gyvosios“ bakterijos teigiamai veikia žmogaus organizmą. Net ir propaguojantiems sveiką mitybą tiks su šiuo produktu pagaminti kalėdiniai keksiukai, kuriems jogurtas suteiks purumą ir švelnų skonį, arba šventiniai jogurtiniai sausainiai, kurie minkšti išliks net antrą Kalėdų dieną.
Per šventes svarbu laikytis tradicijų, tačiau ir neatsilikti nuo naujausių tendencijų. Ko gero, socialiniuose tinkluose jau esate pastebėję, kad įvairiomis progomis vis labiau populiarėja vadinamosios sūrių lentos su įvairiais priedais. Ir skanu, ir instagramiška. Kalėdos tikrai ne išimtis – per šią šventę svečius taip pat galima nustebinti sūrio lenta.
„Pagrindiniu tokios sūrio lentos akcentu gali tapti natūraliai rūkytas „Medžiotojų“ sūris. Jis pasižymi pikantiškai aštriu skoniu, o sūrio išskirtinumas – per vidurį įterptas prieskonių sluoksnis. Žinoma, siūlau nepamiršti ir kito mūsų pirkėjų pamėgto sūrio – „Dvaro“ varškės sūrio“, – dalijasi D. Mickeliūnienė.
Prie tokios sūrio lengva priderinti ir kitus komponentus, pavyzdžiui, kietąjį, pelėsinį ar „Camembert“ sūrį. Šalia sūrių lentoje galima išdėlioti šviežius ar džiovintus vaisius, riešutus, alyvuoges ar marinuotas daržoves, taip pat krekerius ar duoną bei viską paskaninti uogiene ar medumi.
Šventinis laikotarpis – pripildytas gerų emocijų ir šiltų susitikimų su artimaisiais. Todėl jaukią atmosferą labai svarbu kurti ne tik dekoracijomis ar papuošta eglute, bet ir atsakingai paruoštomis vaišėmis, nes būtent prie stalo įvyksta nuoširdžiausi pokalbiai ir gimsta naujos tradicijos.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!