Malšina skausmą ir naikina uždegimus
Fermentas bromelinas turi daug antiuždegiminių ypatybių, tad ši vaisiuje esanti medžiaga šalina iš organizmo toksinus ir malšina uždegimus. Vien tik reguliariai valgydami ananasą, galite sušvelninti skausmus, sumažinti ne itin stipraus artrito ar žaizdų keliamus nemalonius pojūčius.
Padeda lieknėti
Ananasuose yra ląstelienos, todėl organizmui reikia laiko šią suvirškinti. Jei gersite vandens su ananasais dar prieš valgį, vėliau nejausite cukraus poreikio. Suvalgę ananaso – pasikrausite energijos. Juose esantis tiaminas angliavandenius paverčia energija, kuri ir spartina medžiagų apykaitą.
Sveika skydliaukei
Vaisiuose esantis jodas puikiai padeda nuo autoimuninių ligų. Jei turite skydliaukės sutrikimų – valgykite ananasų. Be to, ananasais galima gydyti mėšlungį, sužeidimus. Juose esantis kalcis subalansuoja elektrolitus, stiprina organizmą.
Šalina toksinus ir metalus
Antioksidantai, ląsteliena ir fermentai – tai puikiai detoksikuojantys komponentai. Jie apvalys organizmą nuo toksinių medžiagų ir sunkiųjų metalų. Tad net jei nemėgstate šio vaisiaus, išgerkite bent jo sulčių. Vasarą tai ypač naudinga – mat organizme nesikaups skysčiai. Taip pat ananasas gerina virškinimą.
Sveika akims
Ananasai gerina regėjimą, juose gausu vitamino A ir beta karotino. Kad apsaugotumėte akis nuo nusilpimo, kasdien valgykite bent po griežinėlį. Tai apsaugos ir nuo regėjimo suprastėjimo brandžiame amžiuje. Taip pat šis sveikas vaisius saugo nuo akių ligų, uždegimų.
Ananaso naudą žino ir vertina tapytoja Dovilė Bilkštienė
„Ananasas – man vienas mėgstamiausių vaisių. Jį dažnai įtraukiu į savo kasdienį racioną. Be to, ypač mėgstu kokteilius su šiuo vaisiu. Jis ne tik sveikas, bet ir labai skanus – kokteiliams suteikia reikiamo skonio, saldumo. Jį būtinai visiems rekomenduoju. Tad, kuomet, sulaukiau kvietimo dalyvauti „Nealkoholinių kokteilių vasara“ parodoje, žinojau, jog būtent jį pristatysiu žiūrovams. Specialiai šiam renginiui nutapiau dar niekam nematytą ir naują paveikslą. Visus kviečiu jį apžiūrėti jau nuo gegužės 24 dienos, restorane „Neringa“. Tai labai puiki, sveika ir netradicinė idėja, kuri skatina sveiką gyvenimą. Džiaugiuosi, jog galiu tapti to dalimi. Galbūt ir mano paveikslas įkvėps daugiau žmonių pakelti nealkoholines, vaisines taures?“. – retoriškai klausė tapytoja. Dovilės rekomenduojamas receptas:
Ingredientai:
• Ananasai, 400 gramų • Kivi, 2 vienetai • Apelsinų sultys, 1 stiklinė • Mėtos lapeliai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
• Ananasą bei kivius nulupti ir supjaustyti smulkiais gabaliukais;
• Sudėti vaisius į kokteilinę, supilti sultis ir viską išplakti.
• Supilstyti kokteilį į stiklines ir papuošti mėtų lapeliais.