• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje. Tik „Iki“ parduotuvėse Lietuvoje randama „Billa Premium“ linija siūlo aukštos kokybės produktus, kurie iškart jūsų šventiniam stalui suteiks išskirtinumo ir originalumo. Daugelis delikatesų iškart gali nugulti ant stalų ir palepinti svečius, tačiau „Iki“ dalijasi ir 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte. 

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje. Tik „Iki“ parduotuvėse Lietuvoje randama „Billa Premium“ linija siūlo aukštos kokybės produktus, kurie iškart jūsų šventiniam stalui suteiks išskirtinumo ir originalumo. Daugelis delikatesų iškart gali nugulti ant stalų ir palepinti svečius, tačiau „Iki“ dalijasi ir 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkritį atlikta lojalių „Iki“ klientų apklausa parodė, kad vidutiniškai Naujųjų metų vaišėms ruošiamasi skirti apie 80 eurų, o 7 iš 10 ketina tilpti į iki 100 Eur biudžetą. „Nesvarbu, kokio dydžio sumą planuojate skirti – su patraukliomis nuolaidomis „Iki“ parduotuvėse lengvai pavyks sukurti išties gurmanišką šventę ir be didelių išlaidų, ir be daug darbo“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

REKLAMA

Šiemet pirkėjų jau pamėgtą „Billa Premium“ asortimentą „Iki“ papildė net keliasdešimčia naujų produktų, kurie greitai atrado kelią ant šventinių pirkėjų stalų. Juose susijungia nepriekaištinga kokybė, prabanga kiekviename kąsnyje ir prieinama kaina, tad teliks sukviesti svečius, o skoniais kerinčias vaišes suruošite su mažiau rūpesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Sezono žvaigždė – omarų putėsiai

„Iki“ siūlo pradėti savo užkandžių asortimentą nuo vienos ryškiausių šio šventinio sezono žvaigždžių – putėsių su porcini grybais, tunu arba net gurmaniškaisiais omarais. Šios kreminės, burnoje tirpstančios užtepėlės puikiai derės su „grissini“ lazdelėmis – toks derinys neabejotinai pridės prabangos jūsų vakarėliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Billa Premium“ asortimente rasite ir itališkų saliamių, vytintų kumpių bei šoninių, jautienos karpačo, pasaulyje ypač mėgiamų „kalamata“ alyvuogių – šie produktai idealiai tiks užkandžių lentai. Šalia gurmaniškų sūrių įvairovės puikiai derės tokie nauji pagardai kaip garstyčių padažas su figomis ar citrina ir medumi arba kontrastą suteikiantys konservuoti vaisiai – pavyzdžiui, slyvos ar persikai su cinamonu.

REKLAMA

Suklusti verta krevečių gerbėjams – atsirado naujiena

G. Kitovė pasakoja, kad atidžiai atrenkant naujus „Billa Premium“ produktus, ypatingas dėmesys skirtas aukštos kokybės ingredientams, skonių įvairovei ir tokioms prekėms, kurios gerokai palengvintų šventinę ruošą namuose.

REKLAMA

„Pernai „Iki“ pasirodę „Billa Premium“ krevečių žiedai tapo tikru hitu tarp šių jūros gėrybių mėgėjų. Šiemet, be jų, galima skanauti ir naujų česnakinių krevečių su Provanso žolelėmis, kurios bus puikus užkandis ar sugros pirmu smuiku makaronų, ryžių patiekaluose, salotose“, – siūlo G. Kitovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo elegantiško bulvių plokštainio iki ypač gardžių desertų

Su „Billa Premium“ net ir komfortišką maistą lengva paversti elegantišku šedevru. Pavyzdžiui, įvairių rūšių ir formų itališkus aukštos kokybės makaronus lengva derinti su net trijų skonių pesto padažais. O jeigu kaip tikras lietuvis net ir per šventes negalite be bulvių – didžiųjų „Iki“ parduotuvių lentynose ieškokite bulvių plokštainio „gratin“, kuris leis pasijusti kaip restorane ir stalui suteiks prašmatnumo.

REKLAMA

Desertais taip pat nebūtina rūpintis patiems – smaližiams „Iki“ paruošė ypač platų „Billa Premium“ pasirinkimą. Tokie elegantiški skanėstai kaip prancūziški macarons ar profiteroles įrodys, kiek daug skonio slypi vos viename kąsnelyje. Lentynose rasite ir daugiau svaiginančiai skanių derinių, kurie sukurs šventišką nuotaiką. 

REKLAMA

O jeigu norite palikti įspūdį ne tik gurmaniška kokybe, bet ir savo sugebėjimais virtuvėje – išbandykite vieną iš itin paprastų, tačiau prabanga alsuojančių receptų. Kiekvienam jų pakaks vos kelių produktų, nereikės jokių ypatingų įgūdžių, o ruoša užims visai mažai laiko.

Į prosciutto įvyniotos krevetės

Reikės: BILLA PREMIUM vytinto kumpio PROSCIUTTO DI PARMA, atitirpintų didžiųjų tigrinių krevečių iš IKI, sviesto, šviežiai maltų pipirų, druskos. Papildomai padažui: 4 šaukštų sviesto, 2 šaukštelių česnako granulių, druskos ir pipirų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminame:

  1. Pašalinkite krevečių galvas, nulupkite, tačiau palikite uodegėles – bus patogiau valgyti. Kiekvieną krevetę įvyniokite į prosciutto. Lengvai aptepkite ištirpdytu sviestu, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. 
  2. Kepkite orkaitėje, keptuvėje arba karšto oro gruzdintuvėje, kol krevetės bus rožinės spalvos, o prosciutto lengvai traškus. Patiekite šiltas su mėgstamu padažu arba susimaišykite savą iš visų ingredientų ir taip pat patiekite šiltą.

Šukutės, keptos svieste su trumais

Reikės: BILLA PREMIUM sviesto su trumais, 12 šukučių mėsos iš IKI šviežios žuvies ledo lentynos, druskos, pipirų, aliejaus kepimui, 3 česnako skiltelių, 1 šviežios citrinos, šviežių čiobrelių.

REKLAMA

Gaminame:

  1. Šukutes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir prieš kepdami palikite 5-10 minučių kambario temperatūroje. Tuomet iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus ir kaitinkite, kol jis bus karštas, bet nerūks. Sudėkite šukutes į keptuvę, nesutelkdami jų į vieną vietą, ir kepkite neapversdami 2-2½ minutės, kol apačioje susidarys auksinė plutelė.
  3. Apverskite šukutes ir kepkite dar 2-2½ min. Paskutinę kepimo minutę į keptuvę įpilkite šaukštą BILLA PREMIUM sviesto su trumais, smulkinto česnako ir šviežių čiobrelių.
  4. Kai šukutės iškeps, perkelkite jas į lėkštę ir palikite pailsėti. Į tą pačią keptuvę įpilkite daugiau BILLA PREMIUM sviesto su trumais ir ant viršaus išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Leiskite sviestui ištirpti, tuomet nugriebkite iš keptuvės parudavusius gabalėlius ir užpilkite ant paruoštų šukučių. Mėgaukitės rafinuotu patiekalu!

Traškūs saliamio kąsneliai

Reikės: BILLA PREMIUM itališko saliamio trio NAPOLI, VENTRICINA, SPIANATA griežinėliais, fetos sūrio BILLA BIO, slyvinių vynuoginių pomidoriukų, BILLA PREMIUM alyvuogių kalamata, šviežio baziliko, kaparėlių, graikiško alyvuogių aliejaus BILLA PREMIUM.

REKLAMA

Gaminame

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į keksiukų skardą įdėkite po gabalėlį BILLA PREMIUM saliamio, šiek tiek paspauskite ranka arba stikline, kad susidarytų „puodelis“. Kepkite orkaitėje 8-10 min. arba kol saliamis apskrus ir išlaikys formą. Kai saliamis iškeps, išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant grotelių.
  2. Dubenyje sumaišykite trupintą fetą, alyvuoges, smulkintus pomidorus, nuplautus kaparėlius ir aliejų. Mišinį sudėkite į saliamio kąsnelius, pabarstykite šviežiais bazilikais ir skanaukite.

Burata su mandarinais, raudonaisiais apelsinais ir granatų sėklomis

Reikės: BILLA PREMIUM sūrio BURATA sūryme, mandarinų, raudonųjų apelsinų, alyvuogių aliejaus BILLA PREMIUM, granatų sėklų, lukštentų pistacijų, juodųjų sezamo sėklų, citrinos žievelės, druskos, pipirų, šviežių mėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame:

  1. Kiekvienam mandarinui ir apelsinui nedideliu aštriu peiliu nupjaukite viršų ir apačią. Padėkite vaisių ant nupjautos pusės, tada nupjaukite žievelės, supjaustykite griežinėliais ir išimkite sėklas. 
  2. Išdėliokite lėkštėje apelsinų ir mandarinų griežinėlius ratu, į vidurį įdėkite BILLA PREMIUM buratą. Viską apibarstykite granatų sėklomis, smulkintomis pistacijomis, juodųjų sezamų sėklomis, jei norite dar labiau išryškinti citrusų skonį – ir šviežios citrinos žievele. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite mėtomis ir patiekite.

Pesto padažo eglutė su sūriu

Reikės: BILLA PREMIUM pesto padažo, 2 lakštų sluoksniuotos tešlos, čederio arba kito mėgstamo sūrio, 1 kiaušinio, sezamo sėklų, šviežiai maltų pipirų.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite skardą kepimo popieriumi. Iš tešlos lakštų išpjaukite du vienodo dydžio pailgus didelius trikampius (galite pjaunant sudėti juos vieną ant kito, tačiau stenkitės kad jie nesuliptų. Plačiajame gale iš abiejų šonų šiek tiek nupjaukite tešlos atraižų, padarydami „medžio kotą“. 
  2. Ant vieno tešlos trikampio užtepkite BILLA PREMIUM pesto, pabarstykite tarkuoto sūrio ir uždenkite kitu tešlos trikampiu.
  3. Aštriu peiliu, pradėdami nuo smailiojo galo, iš abiejų pusių padarykite tolygiai išdėstytas įpjovas, kurios vis ilgėja link pagrindo. Būtinai palikite tarpą, einantį per vidurį, kaip „kamieną“. 
  4. Kiekvieną juostelę paimkite į rankas ir lengvai pasukite. Jeigu norite, iš likusių atraižų išpjaunant „kotą“, išpjaukite dekoratyvines žvaigždutes ir išdėliokite ant tešlos.
  5. Visą paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu, pagal skonį pagardinkite druska pipirais ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje 20 minučių. Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. 

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt  ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų