Žemiau pateikiame 5 padažų idėjas, kurias šiandien galite išbandyti ir jūs.
Česnakų ir grietinės padažas.
Reikės: česnako, pusės šaukštelio druskos, alyvuogių aliejaus, ketvirtadalio puodelio vandens, 5 šaukštų grietinės ir pjaustytų petražolių.
Gaminimas: Įkaitintoje keptuvėje sudėkite visus ingredientus ir kelias minutes viską gerai pamaišykite.
Grybų padažas.
Reikės: 1 šaukšto sviesto, 2 šaukštų aliejaus, 5 puodelių grybų, 2 skiltelių česnako, 250 ml grietinėlės, 1 puodelio pieno, šlakelio citrinos sulčių, pipirų, druskos.
Gaminimas: Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėkite grybus, druską ir pipirus. Supilkite grietinėlę su pienu ir viską gerai pamaišykite 5 – 10 minučių. Jeigu reikia, pabarstykite dar druskos ir pipirų, įlašinkite citrinos sulčių.
Klasikinis spirgučių padažas.
Reikės: 250 g rūkytos šoninės, 3 svogūnų, pipirų ir grietinės.
Gaminimas: pakepinkite keptuvėje šoninę, sudėkite svogūnus. Viską gerai apkepkite, kol svogūnai suminkštės, sudėkite grietinę, įberkite druskos.
Sūrio padažas.
Reikės: puodelio pieno, 4 šaukštų miltų, žiupsnelio druskos, dviejų puodelių mėgstamo tarkuoto sūrio, pipirų.
Gaminimas: Įkaitintoje keptuvėje sumaišykite ketvirtadalį puodelio pieno ir miltus. Supilkite likusį pieną ir druską. Šiek tiek viską gerai pamaišykite, sumažinkite ugnį ir padažą palaikykite dar dvi minutes. Patraukus keptuvę nuo ugnies, sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite, kol taps vientisa masė.
Klasikinis sviesto padažas.
Reikės: 150 g sviesto, grietinės, druskų, pipirų.
Gaminimas: keptuvėje išlydykite sviestą, įdėkite grietinės, druskų ir pipirų.