Šį receptą ji siūlo ne tik vakarienei su šeima, bet ir artėjančioms šv. Velykoms, kurių metu norisi palepinti susirinkusius svečius.
Jums reikės:
4 vienetų vištienos krūtinėlių, druskos, pipirų pagal skonį, citrinos sulčių apšlakstyti, 100 gramų sviesto, česnako skiltelių, petražolių, baziliko, nedidelio pundelio svogūnų laiškų, 1 kiaušinio, maltų džiūvėsėlių paniruoti.
Ištirpinkite sviestą iki kambario temperatūros. Į jį įdėkite spaustą česnaką, smulkiai supjaustytą žalumą. Viską gerai išmaišykite, susukite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Krūtinėlę įpjaukite įstrižai ir išmuškite. Apšlakstykite citrinos sultimis, užberkite prieskonių, druskos. Vištienos apšlakstymas citrinos sultimis yra pagrindinė gudrybė, kuri suteiks kotletams sultingumo ir drėgnumo.
Ant kiekvienos krūtinėlės dėkite sukietėjusį ir gabalėliais supjaustytą sviestą.
Susukite suktinukus, merkite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.