• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus pavasariui, savaitgalį pasilepinkite minkštomis, skaniomis ir ypatingai puriomis varškės spurgytėmis, kurių receptu su skaitytojais dalinasi Samčio užrašų autoriai. Jų išskirtinumas slypi maskarponės sūryje. Net nepajausite, kaip rankos pačios tiesis dar ir dar vienos.

4

Prasidėjus pavasariui, savaitgalį pasilepinkite minkštomis, skaniomis ir ypatingai puriomis varškės spurgytėmis, kurių receptu su skaitytojais dalinasi Samčio užrašų autoriai. Jų išskirtinumas slypi maskarponės sūryje. Net nepajausite, kaip rankos pačios tiesis dar ir dar vienos.

REKLAMA

Varškės spurgoms reikės: 350 gr. varškės, 250 gr. maskarponės sūrio, 3 kiaušiniai, 8 šaukštai miltų, 6 šaukštai cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 l. aliejaus virimui.

Gaminimas:

1. Varškę, maskarponę, cukrų ir vanilinį cukrų ištrinkite šakute.

2. Sudėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Masė turi sunkiai maišytis šaukštu. Jeigu masė lengvai maišosi, įberkite dar šiek tiek miltų.

4. Puode įkaitinti aliejų.

5. Padrėkinkite delnus vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes. Virkite aliejuje vis pavartant.

6. Ištraukus iš aliejaus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų